Közelebb kerül egymáshoz a BIOS és a Windows

2003. október 08.
2.8651
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft kiterjesztette együttműködését a BIOS-ok fejlesztésével foglalkozó Phoenix Technologies-szel, ugyanis a redmondi óriásvállalat nem titkoltan sokkal közelebb szeretné hozni egymáshoz a PC-k egyik legfontosabb elemét, a BIOS-t, valamint a Windows operációs rendszert.

Az egymással együttműködési szerződést kötött felek elmondták, hogy a közös fejlesztőmunka eredményeképp a közeljövő személyi számítógépei minden korábbinál egyszerűbbek és sokkal megbízhatóbbak lesznek.

A közös tervek közé tartozik többek közt a DRM (Digital Rights Management) technológiák operációs rendszer, valamint hardver szintű megvalósítása. Ismeretes, hogy a DRM megoldások révén a szellemi tulajdonok birtokosai bizonyos korlátok közé szoríthatják, hogy a felhasználók milyen szoftvereket, illetve digitális tartalmakat használhatnak.

A bejelentés kapcsán szó esett a CSS-ről (Core System Software), mely nem más mint egy a Phoenix Technologies által fejlesztett következő generációs BIOS (Basic Input/Output System). A CSS technológia minden eddiginél szorosabb integrációt tesz lehetővé az operációs rendszer, valamint a hardvereszközök között, így például segítségével a rendszergazdák akár távolról is könnyedén figyelemmel kísérhetik a rájuk bízott számítógépek hardveres jellemzőit.

A Microsoft munkatársai hangsúlyozták, hogy az új generációs BIOS-oknak egyszerűbbé és egyben sokkal megbízhatóbbá kell tenniük a személyi számítógépeket. A BIOS-t illetően olyan alapvető változtatásokat kell végrehajtani, melyek révén az asztali számítógépek, a szerver-rendszerek és a hordozható számítógépek is könnyebben üzembe helyezhetők, illetve kezelhetők lesznek - nyilatkozta Tom Phillips, a Microsoft Windows Hardware részlegének vezérigazgatója, majd hozzátette, hogy a Phoenix Technologies előrehaladott fejlesztéseket folytat az üggyel kapcsolatban. Phillips elmondta, hogy a Microsoft a Windows-os DRM szolgáltatásokat a korábban Palladium kódnevet viselt NGSCB-n (Next Generation Secure Computing Base) keresztül kívánja összeházasítani a hardveres megoldásokkal.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
Phoenix Technologies
4 hozzászólás

insane012

10 éve, 10 hónapja és 22 napja

nem annyira rossz az röhögő smiley

válasz erre

Ravor

11 éve, 6 hónapja és 3 napja

DRM jajj, feláll a szőr a hátamon, ha ezt a három betűt egymás után látom röhögő smiley Azonban jó lépés volt a Microsoft-tól, hogy a BIOS-osok felé nyitottak!

válasz erre

Braddock

13 éve, 2 hónapja és 25 napja

Nem nagyon!

válasz erre

Shade

13 éve, 5 hónapja és 9 napja

Manapság már nincs is windows bios nélkül röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljaBotyi profiljamarco profilja