Közel 200GB tárhelyet foglalnak az Xbox Series X alapvető rendszerfájljai

2020. szeptember 29.
1.6621
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Hiába kap majd a megjelenéskor 1TB-os tárhelyet az Xbox Series X, a legfrissebb hírek szerint a konzol rendszerfájljai ennek egy tetemes részét rögtön kisajátítják, így valójában csak 800GB körüli szabad hely marad nekünk felhasználásra.
 

A fenti információt a Gamespot magazin hozta nyilvánosságra, akik már birtokában vannak egy Xbox Series X-nek, és megrökönyödve vették tudomásul, hogy az 1TB-os merevlemezen csak a masina operációs rendszere és a csatolt alapfájlok 198GB helyet foglalnak el, így valójában csak 802GB tárhely marad a játékok - illetve egyebek - letöltésére és telepítésére.

Fontos kiemelni, hogy a lap birtokában lévő konzol egy kiadás előtti változat, így nem kizárt, hogy ezen a téren még nem került véglegesítésre, tehát a számok az indulásra módosulnak - számunkra előnyös irányban -, jelenleg azonban ez a felállás.
4 hozzászólás

totyak

1 éve, 1 hónapja és 25 napja

Senkit nem akarok bántani, de aki azt gondolta, hogy az 1Tb az tényleg annyi lesz, az naiv. Eleve, ha veszel egy háttértárat, arra már nem annyi adatot tudsz rátenni, mint amennyit a címke ír. A 128-as SSD-men is 110Gb a valódi szabad hely. Itt meg még egy operációs rendszer is rá kell, hogy férjen.

válasz erre

Tommy

1 éve, 1 hónapja és 25 napja

Hát ez ilyen. Mondanám, hogy lehetne a rendszernek egy külön háttértár, de akkor +30K lenne minimum a gép...

válasz erre

VaPe

1 éve, 1 hónapja és 25 napja

És az 500gigásból akkor 300 se marad?

válasz erre

muki

1 éve, 1 hónapja és 25 napja

Gondolom ez PS-nél is így lesz. Sajnos ezt meg kell szokni.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt