Következő generációs Intel mobil platform (Santa Rosa)

2006. május 20.
1.5501
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Több ipari forrás – egymástól függetlenül – megerősítette, hogy az Intel a ’Santa Rosa’ mobil platform bevezetését 2007 második negyedévre ütemezte.

Az új platformot korlátozott számban már tesztelik. A Santa Rosa platformot 2007 harmadik negyedévben a ’Napa64’ platform követi, amely a Core 2 Duo 7000 sorozatú lapkákon alapul és tartalmazza az új ICH8 lapkát (south-bridge = déli-híd). Az utóbbi olyan BIOS-t támogat, amelyet NAND flash memóriában tárolnak. A Santa Rosa platform a Core 2 Duo 7000 CPU lapkákon, valamint a ’Crestline’ lapkakészleten és a ’Kedron’ Wi-Fi komponensen alapul.

Az Intel a platformhoz bevezeti a ’Robson’ technológiát, egy flash gyorsító-tárat, amely csökkenti az első program betöltési idejét és energia-felvételét, mivel nem kell mozgásba hoznia a merevlemezes tárolót.

A Santa Rosa platformon alapuló első noteszgépeket már tesztelik. Ezek a teszt rendszerek 2,2 GHz-es processzort (mPGA-479M tokban) tartalmaznak 800 MHz-es FSB-vel (a Core 2 Duo 7000 sorozatú CPU lapkák és a Napa64 első generációja 667 MHz-es FSB-t támogatnak).

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja