Korszakváltó lézer-egerek vezetékkel vagy anélkül

2007. március 22.
4.7971
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Közép-Európa hét országában kezdi meg egy különleges, lézer-technológiával működő egér-család forgalmazását a Smart Electronic Kft.

A tajvani LEXMA cég alelnökével ma aláírt szerződés értelmében a világon egyedülálló, vírus- és baktérium-mentesítő bevonattal előállított eszközök is megjelennek a piacon. A Smart Electronic a közép-európai térségben már több mint egy évtizede eredményesen működő partnerhálózatán keresztül évente százezernél is több pozícionáló-eszköz értékesítését tervezi, jövőbeni céljaik között 10%-os piaci részesedés megszerzése szerepel.

A mai sajtótájékoztatón Nyárády István, a Smart Electronic cégvezetője és Alex Fu, a LEXMA alelnöke hivatalosan is bejelentette, hogy a Smart Electronic Közép-Európa hét országára kiterjedően (Ausztria, Horvátország, Magyarország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Románia) nyerte el a LEXMA egér-család forgalmazásának kizárólagos jogát.
Európában most először kerülnek piacra az új eszközök – forgalmazásuk a magyarországi bevezetéssel egy időben kezdődik Észak-Amerikában, Dél-Amerikában valamint Ausztráliában.

A LEXMA különleges tulajdonságokkal felruházott, lézer-technológiát alkalmazó vezetékes és RF (rádiófrekvenciás) pozícionáló-eszközei mellett bemutatkoztak a LEXMA „NanoGuard” jelzésű egerei is, amelyek speciális bevonata azt biztosítja, hogy a felhasználók mentesüljenek a sokat „dédelgetett” egerek által közvetített baktériumoktól vagy vírusoktól.

Nyárády István, a Smart Electronic cégvezetője kihangsúlyozta: „Kockázatosnak tűnhet egy olyan eszköz-család forgalmazása, amelyet minden számítógép-felhasználó ismer, és amelyből túlkínálat van a piacon. A LEXMA egerei azonban olyan technológiai korszerűséget és olyan ár-érték arányt kínálnak, ami számunkra biztosítékot jelent, hogy jól döntöttünk, amikor aláírtuk a hét országban történő forgalmazásra vonatkozó szerződést. A LEXMA eszközei ugyanis olyan hiánypótló egerek, amelyek a legkorszerűbb, lézer-alapú technológiára épülnek, és ezt értékelni fogja a piac.”

Alex Fu, a LEXMA alelnöke a partnerválasztással kapcsolatban kiemelte: „Számunkra ígéretes piacbővítési lehetőséget kínál, hogy a Smart Electronic a térség hét országában kiépített, jól működő viszonteladói hálózatot tudhat maga mögött. Biztosak vagyunk abban, hogy a LEXMA lézer-technológiás egereinek piacvezető pozícióját a Smart Electronic magyarországi és külföldi partnerei mindannyiunk számára előnyösen tudják érvényesíteni.”

A LEXMA egér-család
A LEXMA lézer-technológiát alkalmazó egerei vezetékes és vezeték-nélküli kivitelben kerülnek forgalomba a 7 közép-európai országban. A hagyományos optikai egerek teljesítményét (felbontását, pozícionálási pontosságát) jelentősen meghaladó lézer-technológia eredményeként az eszközök akár 2000 dpi-s felbontásra is képesek. A kisebb méretű és kisebb energia-fogyasztású lézer-dióda ellenére nagyobb érzékenységgel dolgoznak. Mindez azt is jelenti, hogy – a világon elsőként – akár üvegfelületen történő használat esetén is hibátlan pozícionálást biztosítanak.

A NanoGuard jelzésű egerek különleges felületi bevonata vírus- és baktérium-mentes környezetet biztosít a felhasználók számára. Azokon a helyeken, ahol rendszeresen több felhasználó ül számítógép elé (például: internet-kávézókban, kórházakban, bankokban, biztosítóknál) kiemelten fontos szempont az esetleges fertőzések továbbadásának megelőzése. A NanoGuard technológiával felhordott titánoxid-ezüst bevonatnak köszönhetően az egereken található vírusok és baktériumok 99,9%-a órák alatt megsemmisül, később a fertőtlenítő hatás folyamatosan érvényesül. (Részletes ismertető a „Technológia háttér” bekezdésben.)
A LEXMA eszközei a versenytársak hazai piac által már elfogadott vételáránál jóval kedvezőbb áron vásárolhatók meg. Egy előzetes hazai teszt „ár-érték” értékelésében a LEXMA AM535R Nano Laser Mouse vezeték nélküli egere a maximális 10 pontot szerezte meg.
A LEXMA vezeték-nélküli modelljeinek egyedi tulajdonsága, hogy a működéshez szükséges AA-méretű ceruza-akkumulátorok a mellékelt dokkoló-egységen keresztül tölthetők. Az egerek a szabványos USB csatlakozón keresztül illeszthetők a számítógéphez, minden Windows operációs rendszerrel (Win98, 2000, XP, Vista) kompatibilisek, tehát külön illesztő-program telepítése nélkül azonnal használhatók.

A Smart Electronic minden országban biztosítja az előírásoknak megfelelő lokalizált dokumentációt, a felhasználói utasításokat a helyi nyelvekre fordítva kapják meg a felhasználók – a LEXMA egereire a Smart Electronic 2 éves garanciát vállal.

Előzetes piaci felmérés
A Smart Electronic magyar és román partnercégeinek közreműködésével végzett felmérése szerint jelenleg a felhasználók 90%-a optikai (vagy a még régebbi mechanikus) egérrel dolgozik – és csak 10%-a alkalmaz lézer-elven működő egeret.
A hivatalos adatok szerint Magyarországon mintegy 1,2 millió asztali számítógépet és noteszgépet használnak. A Smart Electronic előzetes értékesítési terveiben a piac 10%-ának megszerzése szerepel.
1 hozzászólás

Vendég

13 éve, 7 hónapja és 13 napja

jjjjjjjjjjjjjjjjjoooooooooooooooooooooooooooookacsintó smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profiljaManiac profilja