Konzolokon landolhat a DirectX 10

2008. május 20.
5.7421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Elképzelhető, hogy hamarosan a konzolok tulajdonosai is élvezhetik a legújabb DirectX áldásos hatásait.

Ugyanis a World in Conflict című játékot épp Xbox-ra, illetve PS-re fejlesztő svéd gárda fejese arról beszélt, hogy a 10-es DirectX néhány eszközét sikerült átültetniük a játékba. Ha az ősszel érkező World in Conflict meggyőzi a közönséget, és bebizonyítja, hogy a DirectX-nek van létjogosultsága az újabb generációs konzolokon, az mérföldkő lehet a fejlesztésekben.

Habár a játékot az év második felére/végre ígérték, a DirectX eszközök beépítésén még gőzerővel dolgoznak a fejlesztők, és az sem tisztázott még, hogy a vezérlő mely lehetőségeit építik be a World in Conflict-be.

A 2006-ban PC-n megjelenő RTS óriási sikert aratott anno a stílusra fogékony játékosok körében. Később aztán bejelentésre került az Xbox360, majd a PS3 verzió, majd egy komolyabb késés is, ami miatt az év második felére csúszik át a megjelenés.

Habár az RTS platformjai jellemzően nem a játékkonzolok, a játék a szó szoros értelmében látványos siker lehet, ha a fejlesztő svéd Massive Entertainment sikeresen beépíti a DirectX nyújtotta lehetőségeket a Sierra játékába, ezzel pedig új fejezetet nyithat a konzolokra való fejlesztésben.
1 hozzászólás

richie8

5 éve, 3 hónapja és 21 napja

De csak néhány komponenst sikerült átvinni konzolra, ergo nem teljes egészében használhatják a DX10-et. Még mindig a PC a legjobb

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Laci721 profiljagery1113 profiljawazko profilja