Konami: Továbbra is keményen nyereségesek

2009. augusztus 06.
1.6601
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A Konami továbbra is erősen profitábilis fejlesztő és kiadó egyben, bár a valódi profitjuk idén a tizedére zsugorodott, egymilliárd Yennel bőven pluszban vannak, ennyi volt ugyanis a június végén zárt első üzleti negyedév teljes haszon mérlege.

Mivel ebben az évben nem volt bevetésen Snake, ebből kifolyólag nem csak a tiszta haszon, de az összes nettó bevételek is jócskán visszaestek, közel hetvenegymilliárd Yenről, ötvenhatmilliárdra.

Az idei első üzleti etap eladásait a cég kimutatásai szerint a Nintendo Wii-re kiadott műveik vezetik, majd' harminc százalékkal és a PC-s a leggyengébb platformjuk, csupán egy százalékkal. A tavalyi, megközelítőleg hétmilliós globális eladásokat idén csak egy nem egész hárommilliós követte, azaz, közel ötven százalékos visszaesést könyveltek el a játékok értékesítésében, amelyet ezúttal a futball franchise-uk vezetett, nyolcszázhatvanezer darabbal. A platformok szoftvereloszlása a következőképp alakult az említett három hónap leforgása alatt: Nintendo Wii (28%), PlayStation Portable (20%), Nintendo DS (19%), PlayStation 2 (15%), PlayStation 3 (13%), Xbox 360 (4%), PC (1%). Ha szívesen bevizsgálnád a különféle részlegeik egyéni teljesítményeit is, akkor ajánljuk szíves figyelmedbe az üzleti jelentésük PDF-jét, a lenti linken.

Konami Financial Results
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 21 napja

A PC-s 1% igencsak meglepett wtf smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja