Kokain gyerekeknek, avagy a Sátán Sudoku-ja

2008. január 22.
4.1101
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Elképesztő, hogy az angol sajtó milyen vádakkal bombázza szerencsétlen videójátékokat, és fejlesztőiket.

Néhány hete a brit miniszterelnök intézett kirohanást ellenük, mondván táptalajként szolgálhatnak az utcai erőszak elburjánzásához, most pedig a neves The Times című napilap hasábjain jelent meg egy, a játékokat becsmérlő cikk az Xbox, mint crack gyerekeknek címmel. A stílus a középkori boszorkányégetéseket idézi.

A játékplatformok népszerűsége érezhetően elérte immár azt a szintet, mely a társadalom egyik rétegét sem hagyja hidegen. A konzervatív The Times című napilap újságírója, Janice Turner a vélt probléma iránti érzékenységét kifejezendő, könnyes hangvételű cikket publikált, mely olyan parádés szófordulatokkal illeti a játékokat, mint a gonosz forrása, a Sátán Sudokuja, és a többi... A cikk arra próbál rávilágítani, hogy a játékok mennyire is a családi élet rovására mennek a rájuk pazarolt idő, és a gyerekekből kiváltott agresszió miatt. Mint írja, a videójáték tökéletesen alkalmas arra, hogy a fejlődő korban lévő gyermek jellemét eltorzítsa.

Zárójelben azért megjegyezhetnénk, hogy ha mindaz igaz, amit a kedves kollegina a cikkben leír, és a videójátékok valóban olyan kárt tennének a fiatalságban, mint ahogy azt gondolja, akkor bizony mára a 20-as, 30-as korosztályt is videójátékoktól megveszett zombik szinesítenék, elvégre is a játékprogram, mint olyan, nem újkeletű dolog.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 21 napja

Ennek a harcnak sosem lesz vége, csak épp nem tudnak ellene semmit sem tenni. Aki játszani akar, az úgyis megtalálja rá a módot.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja