Klasszikus Sega játékok a digitális disztribútorok kínálatában

2010. május 22.
3.4011
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
A digitális letöltés meghonosításának atyjaként is emlegetett Steam éppen Sega-héttel izmozik, azaz a japán óriáskiadó termékeit árusítja egész héten a szokásosnál olcsóbban.

Talán ez is közrejátszott a távol-keletiek könnyes szemekkel megejtett bejelentésében (no meg azért a várható bevétel is nyomott valamelyest a latba), hogy június 1-jétől kezdődően bizonyos digitális disztribútorok kínálatában fel fognak bukkanni klasszikus Sega címek. Külön muszáj kiemelnünk, hogy a klasszikus ezúttal nem 5, de még csak nem is 10 évvel ezelőtti alkotásokat jelent, hanem a videojátékok ókorából származó példányokat.

A Sega ugyanis egykori legendás konzoljának, a Sega Genesisnek (90-es évek első fele), húzócímeit tervezi átültetni PC-re, majd kellően nyomott áron megjelentetni. A lista többek között olyan nevekből áll, mint a Golden Axe, az Ecco the Dolphin, a Comix Zone, a Vectorman, a Crack Down, a Gain Ground, a Shadow Dancer: The Secret of Shinobi, a Sonic 3D Blast és a Space Harrier II. Fiataloknak valószínűleg egyik sem mond sokat, de a régi motorosokat könnyedén elkaphatja a nosztalgiahullám a nevek végigböngészésekor. A produktumok egységesen 2,99 dollárba fognak kerülni (ez felénk jobb esetben 2,49 euró lesz, rosszabb esetben 2,99 euró), és a népszerűbb digitális terjesztőknél (konkrétan csak a Steam van megnevezve egyelőre) lesznek elérhetőek. Az első eresztés a fentebb már említett napon, azaz június 1-jén kerül be a katalógusokba, akkortól lehet majd megvásárolni.

(A kép a Golden Axe-ból van kiragadva.)
2 hozzászólás

Vendég

13 éve, 4 hónapja és 8 napja

Vendég írta:
hmmmm
Velős kommentröhögő smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 4 hónapja és 8 napja

hmmmm

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja