Kizárták a hongkongi esportolót a Hearthstone-ból, miután nyíltan kiállt a tüntetők mellett

2019. október 09.
1.2551
Maniac profilja, adatai
Maniac
Hónapok óta véres tüntetések zajlanak Hongkongban többek között a kínai befolyás csökkentésének érdekében, amiért már nagyon sok közszereplő is felszólalt, és mi sem természetesebb, minthogy ez a politikai esemény a játékvilágot egyaránt elérte.

Méghozzá rögtön egy nagyon szomorú apropóból, hiszen a Blizzard a minap kizárta az egyik legismertebb hongkongi esportolót, Ng Wai Chungot, vagy játékos nevén Blitzchungot a Hearthstone-ból, miután az egyik versenyen maszkot viselve kiállt a tüntetők mellett, amikor a modern világ egyik forradalmának nevezte a jelenleg is zajló hongkongi eseményeket, és a régió szabadságáért szólalt fel.

A Blizzard szerint pedig ez súlyos szabálysértés volt, amiért azonnali hatállyal kitiltották a profi esportolót, akivel 2020. október 5-ig biztosan nem találkozunk majd a mérkőzéseken, merthogy emberünk tiltása jövő őszig tart, és bár rengetegen felszólaltak azért, hogy Chung csak jót akart, a Blizzard azonban a szabályokra hivatkozva nem kivételezhetett a versenyzővel.


7 hozzászólás

totyak

1 napja és 7 órája

Ha valaki az ismertségét akarja felhasználni, hogy támogasson egy ügyet, viselje a következményeit. Gondolom, ha magánemberként kimegy tüntetni, a Blizz le sem tojja a dolgot.

válasz erre

rDAVE

4 napja és 8 órája

WarriorAutobot írta:
Ez azért elég komoly, de már így is sokan gyűlölik a Blizzardot most legalább még többen lesznek.
Ezért utálni a Blizzard nagy hülyeség. Próbáljon meg valaki Trump ellen vagy mellett kampányolni, ugyanúgy rossz vége lesz, mert elszabadulnak az indulatok. Nem véletlen van "no politics" szabály az ilyen cégek rendezvényein. Persze azért az egy év tiltás túlzás, elég lett volna egy figyelmeztetés vagy valami.
Amúgy is nagy butaság tüntetés helyett forradalmat reklámozni, tüntetők kisebbsége már így is gyújtogat és tör-zúz, veszélyes játék ez. Hongkong kormányzója rájuk hívhatja a kínai rendőrséget vagy hadsereget, ezzel nem szegik meg a britekkel kötött szerződést.

válasz erre

WarriorAutobot

4 napja és 9 órája

Ez azért elég komoly, de már így is sokan gyűlölik a Blizzardot most legalább még többen lesznek.

válasz erre

muki

4 napja és 10 órája

Legalább a srác lelkiismerete tiszta.

válasz erre

rDAVE

4 napja és 13 órája

Hentes írta:
Hát igen, Kínában a szólásszabadság mint olyan, nem létező fogalom.
Nem Kína tiltotta, hanem a Blizzard. Féltették a pénzük.

válasz erre

Hentes

4 napja és 13 órája

Hát igen, Kínában a szólásszabadság mint olyan, nem létező fogalom.

válasz erre

Gólem

4 napja és 13 órája

Ez igazi patkányság.

válasz erre
Hearthstone: Heroes of Warcraft
nincs ár
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaGargameth profiljarDAVE profiljaBvektor profiljagery1113 profilja