Kiválasztották a 2005-ös World Cyber Games verseny játékait

2005. január 26.
4.1271
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A World Cyber Games Rendezõbizottsága véglegesítette és egyúttal be is jelentette annak a nyolc játéknak a nevét, amelyekben a versenyzõk indulhatnak a novemberben Szingapúrban megrendezésre kerülõ világverseny döntõjén.

A nyolc játékból hat PC-, kettő konzol-játék. Bár a versenyen játszható játékok száma nem változott az elmúlt évhez képest, az ‘Unreal Tournament’ és a ‘Project Gotham Racing 2’ helyére egy Real Time Strategy típusú PC játék, a ‘Warhammer 40,000: Dawn of War (Warhammer 40K)’, illetve egy konzol alapú akciójáték, a ‘Dead or Alive Ultimate került.

Az utóbbi az első akciójáték a WCG történetében. A Warhammer 40K-t tavaly szeptemberben mutatták be az Amerikai Egyesült Államokban. A játék idén először szerepel a WCG játékainak listáján és az új generációs RTS játékok típusához tartozik. A játékot a hozzáértők a Starcraft utódának tartják. A Warhammer 40K-t tavaly a híres amerikai Web-magazin, a Game Spy az általa legjobbnak tartott 20 játék közé választotta.

A Dead or Alive Ultimate, a Dead or Alive sorozat legújabb része idén a konzol-játékok között kap szerepet a bajnokságban. Októberi bevezetése óta a játék az Xbox-nak elnyerte a killer triple-A besorolást, és megjelenése óta világszerte nagy népszerűségnek örvend. A WCG rendezőbizottsága az akciójáték bevezetésétől azt várja, hogy a rendezvényen részt vevő játékok száma tovább növekszik. Korábban kizárólag RTS, FPS és sport típusú játékok szerepeltek az eseményen. A játéktípusok repertoárjának bővítése intenzívebb szórakozást ígér a nézők számára is.

A WCG hivatalos játékainak kiválasztása előtt a rendezőbizottság számos országban online-kutatásokat folytatott a játékosok és közösségeik körében, továbbá szakértők véleményét is kikérte, hogy a végleges döntésnél a játékosok igényeit és a világ játékpiacának trendjeit is szem előtt tarthassa. A felmérésekből kiderült, hogy komoly igény van a korábbi, főként FPS-típusú játékokból álló paletta gazdagítására, és a már említett, új típusok felvételére. Kiemelt figyelmet kapott az újságírók technikai ellátásának javítása, valamint a sportesemény-jelleg biztosítása is.

A WCG 2005 hivatalos játékainak bejelentését követően a rendezőbizottság minden egyes játék esetében tájékoztatni fogja a World Cyber Games 2005 helyi szervezőit a szabályokról és a játék menetéről, a nemzeti selejtezők zökkenőmentes lebonyolítása érdekében.

A bejelentés egyben üzenet a WCG 2005 részt vevő országainak számára, hogy kezdjék meg az országos bajnokságok szervezését, amelyek alapján eldől, hogy az egyes országokat ki képviseli majd a novemberi világversenyen. A legkorábban márciusban induló online és offline országos selejtezők közel 1,25 millió játékost érintenek majd világszerte.

A World Cyber Games 2004 San Francisco-i döntője volt az első a játék történetében, amelyet külföldön rendeztek. Ennek sikerére alapozva jutottak a szervezők arra az elhatározásra, hogy a 2005. novemberében megrendezendő öt napos döntőre Szingapúrban kerüljön sor, a Szingapúri Gazdasági Fejlesztési Tanács (Singaporean Economic Development Board) aktív közreműködésével. Az ICM, a World Cyber Games központi szervezője még nagyobb hangsúlyt fektet a világ legnagyobb e-sport fesztiváljának idei döntőjére, amely egy igazi ázsiai informatikai nagyhatalom területén kerül megrendezésre. A verseny döntőjében 70 részt vevő ország 800 játékosa méri össze tudását.

WCG 2005 Hivatalos Játékai

PC : 6 Játék
1) StarCraft: Brood War – RTS
2) WarcraftⅢ: Frozen Throne – RTS
3) Warhammer 40,000 : Dawn of War - RTS
4) Counter Strike: Source – FPS
5) FIFA 2005 - Sports
6) Need for Speed : Underground 2 – Sports

Konzol : 2 Játék
7) Halo 2 (Console/Xbox) - FPS
8) Dead or Alive Ultimate (Console /Xbox) – Action

Kapcsolódó linkek:
Game Spy
World Cyber Games
1 hozzászólás

Vendég

14 éve, 2 hónapja és 19 napja

nem is olvastmmel de bisztos jó!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

darkomen profiljaYanez profiljarDAVE profiljaGnoresz profiljamarco profilja