Kitálalt az Activision praktikáiról a Deadpool fejlesztője

2014. január 03.
2.1311
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
IAppearMissing profilja, adatai
IAppearMissing
Néhány napja adtuk hírül, hogy az Activision kiadásában megjelent Deadpool váratlanul eltűnt a digitális üzletek kínálatából, azóta persze kiderült, hogy nem egyedi esetről van szó, a kiadónak ugyanis lejárt Marvellel kötött licence szerződése, amely több játékot is érint.

Ennek apropóján nyilatkozott a Deadpool egyik volt fejlesztője, aki kritikus hangnemben szólalt fel az Activision kiadói praktikái ellen. A Polycount oldalán megjelent bejegyzést valószínűleg az azóta csődbe ment High Moon Studios egyik grafikusa, Wesley Griffith írta, aki a kiadó hozzáállását és módszereit vázolta az olvasók számára.

Átéltünk jó pár kemény napot a Deadpool fejlesztése alatt. Az Activision folyamatosan pénz vont el a projekttől, emellett szinte betarthatatlan határidőket szabott. Állandóan túlóráztunk, miközben folyton pénzt vontak el a csapattól, nevetséges. Aztán a fejlesztés kellős közepén azt mondta az egyik felső vezető, hogy igazából nem is célzunk meg 65%-nál magasabb pontszámot.

A forrás állítása szerint ezen praktikák mindennapiak a videojáték-iparban, ahol a fejlesztők túlórázásának egyetlen jutalma az, hogy egy jobb játékot készítenek, mert úgy érzik ezzel tartoznak a rajongók felé.
Deadpool váratlanul eltűnt a digitális üzletek kínálatából, azóta persze kiderült, hogy nem egyedi esetről van szó, a kiadónak ugyanis lejárt Marvellel kötött licence szerződése, amely több játékot is érint.'>
4 hozzászólás

simply red

11 éve, 2 hónapja és 5 napja

A profi játékot nem lehet összecsapni!!! ez nyilván való!! mosolygó smiley

válasz erre

Bvektor

11 éve, 2 hónapja és 5 napja

Sajnos a kiadók annyira elmentek a pénz felé, hogy a teljesíthetetlen határidőkkel rontják el a játékokat, lásd BF4

válasz erre

kpal

11 éve, 2 hónapja és 5 napja

menőségnek ára van.

válasz erre

totyak

11 éve, 2 hónapja és 5 napja

Én el is hiszem, hogy kemény munka lehet fejlesztőnek lenni, de hát ilyen ez a biznisz. Mindenki a nagy kaszára törekszik a többiek lenyomása árán is.

válasz erre
Deadpool
6.999 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja