Kis energia-felvételű, nagy fényerejű LCD panelek

2005. augusztus 23.
1.7891
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A dél-koreai Boe-Hydis TFT LCD panel gyártó bejelentette, hogy sikeresen fejlesztett ki noteszgépekben és tábla PC-kben használható LCD paneleket, amelyek jellemzője a 30 százalékkal nagyobb fényerő az energia-felvétel növelése nélkül.

Az új LCD panelek fényereje 240cd/m2, kontraszt-hányadosa 600:1 és megkapja a vállalat újonnan kifejlesztett DRIM (Data Rendering Innovation Matrix) technológiájának minden előnyét. Mindezeket a jellemzőket először a 10,4 hüvelykes XGA LCD panelekbe építették be.

A DRIM technológia azon az elven alapul, hogy az emberi szem a zöld fényre sokkal érzékenyebb, mint a kékre vagy a vörösre. A BOE-Hydis új pixel-struktúrát alkalmazott, ahol a fejlesztők a zöld pixelek méretét változatlanul hagyták, míg a kék és vörös pixelek méretét kétszeresre növelték. Ezt a megoldást a vállalat ’sub-pixel’ technológiájával kombinálták, amelyek együtt a panelek fényerejét 30 százalékkal növelték, áramfelvételüket 20 százalékkal csökkentették. Az új LCD panelekbe beépítették a vállalat innovatív AFFS (Advanced-Fringe Field Switching) technológiáját, amely mind függőleges, mind vízszintes irányba a látószöget 180 fokig terjeszti ki.

Az új panelek a kis-és közepes méretű panel-szegmenst veszik célba és olyan termékekbe kerülnek beépítésre, mint a noteszgépek és a tábla PC-k. A BOE-Hydis az új termékeket az "IDF 2005 Ősz" (Intel Developer Forum = IDF) konferencián (augusztus 23-25, San Francisco) mutatja be.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
totyak profiljamarco profiljaManiac profilja