Kisebb profitra számíthat a Nintendo

2009. október 20.
1.6691
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Többen úgy vélik, hogy a Nintendo hamarosan átrajzolhatja a korábban megbecsült profittervezetet, ugyanis egyelőre úgy néz ki a dolog, hogy nem fognak realizálódni a számok, több okból kifolyólag sem.

Egyrészről a Wii a jelen üzleti év első felében gyengén teljesített, sokkal laposabban az elvártnál, a problémákat pedig az erősödő Yen és a nemrég életbe léptetett Wii árcsökkentése is tetézte. A Bloomberg szerint a Nintendo nettó kincstári éves bevétele nagyjából tizenegy százalékkal esik vissza, 249.3 milliárd Yen-re, azaz 2.7 milliárd Dollárra.

Ha a fenti számok megvalósulnak, akkor elkönyvelhetik az elmúlt hat év első, éves szintű profit-visszaesését a kiotóiak. A Bloomberg írásából kiderült, hogy a Nintendo akár 30 százalékkal is csökkentheti a profit-előrejelzéseit, tekintve, hogy egy igen gyenge időszak áll mögöttük a Wii-vel, miközben a DSi magasan szárnyal tovább az összes fontosabb régióban, Japánban, Észak-Amerikában és a briteknél is. A kiotói játékóriás üzleti beszámolóját a hónap utolsó napjaira várjuk, amelyből kiderülhet, hogy mekkora is az a baj valójában.

Kisebb profitra számíthat a Nintendo - 1. kép

1 hozzászólás

Vendég

15 éve, 9 hónapja és 6 napja

Igen, a fő baj ott van hogy a 3rd party játékok eladási iszonyatosan rosszak. Ha nem Mario, Fittness, játékok akkor nincsenek eladások. Ott a DeadSpace Extraction. Tényleg, amit kilehetett hozni a vasból az kilett. 30.000 db eladott világszerte miközben meg egy FIFA10-ből 700.000 egy hétvége alatt XBOX360-ra meg PS3-ra (emellett a Wiire amiből elvileg annyi van mint a mási két konzolból, mostanra 30.000....). Meg kell nézni a VGCHARTZ-on, hogy az első 100-ban mennyi a Wii játék eladás. Tragédia. És a profit jórészének ebből kellene jönni. A Wii tulajok nem vesznek játékot. Elvannak a Sport , Sport Resorts, Wii Fit meg Mario karttal. Ennyi. A baj az lesz hogy befogják fejezni a fejlesztőcégek a játékok írását a gépecskémre. Ja és rengeteg a hulladék. Be kellene fejezni a DS meg PSP porolásokat. Gyalázatok.

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljaMitüzenarádió profiljamarco profilja