Kipróbálható az openSUSE 12.2 második béta kiadása

2012. június 22.
1.5051
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A tegnapi nap folyamán Jos Poortvliet bejelentette, hogy az openSUSE Projekt fejlesztőcsapata elkészítette és immár kipróbálható az elkövetkező openSUSE 12.2-es operációs rendszerüknek legfrissebb, Beta 2-es jelzéssel ellátott kiadása.

A hivatalos bejelentés kiemelte, hogy a jelenlegi változatot kifejezetten a tesztelők és fejlesztők részére szánják, ezért munkavégzésre, illetve éles rendszeren való használatát nem javasolják. A kis késéssel érkezett második béta verzió kétféle, eltérő grafikus felületet tartalmazó Live CD lemezkép formájában érhető el, amiknek természetesen mind a 32 bites, mind pedig a 64 bites konfigurációkhoz igazított változata rendelkezésre áll.

Az openSUSE 12.2 most bejelentett Beta 2-es variánsa főként hibajavítások, illetve a Factory több mint 800 frissítésének eredményeként született meg, de természetesen a motorháztető alatt néhány fontosabb újdonsággal is találkozhatunk. Az operációs rendszer aktuális tesztváltozata már az új, 3.4.2-es verziószámmal jelölt Linux rendszermag képességeit kamatoztatja, asztali környezetek közül pedig változattól függően a friss KDE Software Compilation 4.8.4-et, vagy a GNOME 3.4.2-es változatot kínálja a felhasználók számára.

Az újdonságok sorában köszönthetjük még a népszerű Mozilla Firefox webböngésző és Thunderbird levelezőkliens 13.0.1-es kiadásait, de a felhozatalban szerepel még a legfrissebb Google Go támogatása is. Akárcsak az előző béta verziónál, a felsoroltakon kívül az operációs rendszer magában foglalja még a GRUB 2, a Qt 4.8.1, a GCC 4.7, a régóta várt GIMP 2.8 képszerkesztőt, illetve a LibreOffice irodai programcsomag legfrissebb kiadását.

Az openSUSE 12.2 Beta 2 GNOME és KDE SC változatú Live CD lemezképei már letölthetőek az alábbi linkre kattintva. A legfrissebb információk szerint az openSUSE 12.2 végleges kiadásának megjelenése az eddigi tervekhez képest késni fog, ugyanis az illetékesek a legutóbbi közleményükben új dátumként 2012 szeptemberét tüntették fel.

Az openSUSE 12.2 Beta 2 letöltése.
1 hozzászólás

badam10

7 éve, 9 hónapja és 15 napja

Nem ismerem, de én megelégszek a mostanival is!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljadarkomen profiljamarco profiljatotyak profiljaGargameth profilja