Kipróbálható a SpeedFan legújabb béta változata

2012. július 26.
2.0461
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A SpeedFan fejlesztőcsapata az elmúlt napokban bejelentette, hogy elkészült a SpeedFan 4.47-es alkalmazásuknak negyedik béta kiadása, és az már mindenki számára letölthető.

Aki esetleg nem ismerné, a SpeedFan egy a Microsoft Windows operációs rendszerek alá írt ingyenes alkalmazás, ami a számítógép hardverelemeinek monitorozására van kihegyezve. Az alkalmazás nem csak a hűtőrendszerek ventilátorainak fordulatszámát képes figyelni, hanem pontos információkat tud szolgáltatni többek között a központi feldolgozó és alaplap aktuális hőfokáról, de még a S.M.A.R.T. információkhoz is könnyedén hozzáférhet, így pontos képet kaphatunk a merevlemezek állapotáról is, még a SCSI meghajtók esetében is.

A SpeedFan képessége a fent leírtakkal még távolról sem merült ki, ugyanis segítségével a hűtőventilátorok könnyedén rávehetőek egyénileg meghatározott sablon szerinti működésre is, így a számítógép üzemi zajszintje is lényegesen alacsonyabb zajszintre szorítható. A program további vonzó tulajdonsága, hogy szinte bármilyen az SMBus-on (System Management Bus) keresztül csatlakozó hardverrel kompatibilis.

A SpeedFan 4.47 most bejelentett Beta 4-es változata természetesen átesett a kötelezőnek mondható hibajavításokon is, de emellett még több újdonságot is felvonultat. Az aktuális kiadás kínálata már CMI merevlemez detektálással bővült, ráadásul a kompatibilitási lista immár tovább gazdagodott az Intel 7-es sorozatú, a Fintek F71808A, valamint a Nuvoton NCT6779D chipek ismeretével is, míg az Asus ATK0110 támogatás már jelentősen továbbfejlesztett és javított formájában van jelen. Az alkalmazás az USB-s külső meghajtóházakhoz szintén tovább bővített támogatást kínál.

A SpeedFan kompatibilis a Microsoft Windows 9x, Me, NT, 2000, XP, Vista, valamint Windows 7 operációs rendszerekkel, beleértve persze a 64 bites kiadásokat is. A SpeedFan 4.47 most bemutatkozó negyedik béta változata egy ingyenes regisztráció után már letölthető az alábbi linken keresztül.

Kipróbálható a SpeedFan legújabb béta változata - 2. kép


Kipróbálható a SpeedFan legújabb béta változata - 3. kép


Kipróbálható a SpeedFan legújabb béta változata - 4. kép

A SpeedFan 4.47 Beta 4 letöltése (2 MB).
2 hozzászólás

italianman

11 éve, 7 hónapja és 16 napja

Pedig nem csinál ez semmi olyasmit a géppel ami káros lenne(kínos nevetés)

válasz erre

totyak

11 éve, 7 hónapja és 16 napja

Soha nem szeretem az ilyen programokat, amikkel bele lehet nyulkálni a gép működésébe. De csak azért nem,mert nem értek hozzá, hogy mit kell állítani.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja