Kipróbálható a SolusOS 2 legfrissebb alfa kiadása

2012. június 29.
1.6231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A SolusOS fejlesztőcsapata a jelek szerint nem vesztegeti az idejét, ugyanis a nemrég bemutatkozó SolusOS 2 Alpha 3 után Ikey Doherty már be is jelentette, hogy már elkészült és kipróbálható a rendszer ötödik, egyben utolsó alfa kiadás is.
 

Akárcsak a SolusOS Eveline, a SolusOS 2 is a Debian disztribúció alapjaira építkezik, viszont vele ellentétben a szóban forgó változat már a GNOME asztali környezet 3.4-es kiadásának egy erősen átszabott példányát kínálja a felhasználóknak, aminek megjelenését a fejlesztők igyekeztek a lehető legjobban a GNOME 2 hagyományos külsejéhez igazítani.

Az illetékesek ezúttal is felhívják a felhasználók figyelmét, hogy a most megjelent Alpha 5-ös változat még nem tükrözi a végleges operációs rendszer képességeit, emellett még több hibát is tartalmazhat, ezért munkavégzésre, illetve éles rendszeren való használatát nem javasolják.

A korábbi Alpha 3-hoz hasonlóan, az aktuális kiadás is a 3.3.6-os Linux rendszermaggal van felvértezve, aminek képessége persze ezúttal is BFS és preempt támogatással lett kiegészítve. A SolusOS 2 Alpha 5 kétségtelenül leglátványosabb újítása az teljesen megújult GNOME asztali környezet, ami természetesen már saját, valamint a GNOME 2-ből ismert alkalmazásokat vonultat fel. A további módosításoknak köszönhetően a felület teljes értékű, effektekkel megtűzdelt működéséhez immár nem feltétel a hardveres gyorsítás megléte, ugyanis az operációs rendszer ezt a feladatot már szoftveres úton is képes elvégezni.

Az újdonság a multimédiás feladatokhoz immár teljes körű kódek csomaggal érkezik, emellett a legelterjedtebb WLAN rendszerekhez is kibővített firmware támogatást vonultat fel. A felhozatalból persze ezúttal sem hiányoznak az olyan népszerű programok sem, mint például a LibreOffice 3.5.4-2-es irodai programcsomag, a Mozilla Firefox 13.0.1 és Thunderbird 13.0.1 páros, az Adobe Flash 11.2.202.235, a VLC 2.0.1 médialejátszó, az átdolgozott gnome-panel, valamint a nautilus.

A frissen elkészült SolusOS 2 Alpha 5 már letölthető az alábbi linkre kattintva, viszont a listán egyelőre még csak a 32 bites rendszerekre kihegyezett ISO képállomány szerepel, a 64 bites változatról egyelőre még nem érkezett hír.

A SolusOS 2 Alpha 5 rendszerkövetelménye:
PAE támogatással rendelkező, X86-os 32 bites központi feldolgozó.
512 MB rendszermemória.
3 GB üres lemezterület.
Minimum 1024 X 768-as felbontással rendelkező kijelző.
DVD-RW optikai meghajtó, vagy bármilyen USB-s adattároló.

Kipróbálható a SolusOS 2 legfrissebb alfa kiadása - 2. kép


Kipróbálható a SolusOS 2 legfrissebb alfa kiadása - 3. kép


Kipróbálható a SolusOS 2 legfrissebb alfa kiadása - 4. kép

A SolusOS 2 Alpha 5 letöltése (989 MB).
1 hozzászólás

totyak

8 éve, 1 hónapja és 11 napja

Van ennek értelme, hogy boldog-boldogtalan linux alapú op. rendszereket gyárt? Ki fogja ezt a sok fajtát kihasználni?

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt