Kipróbálható a ROSA Marathon 2012 első RC kiadása

2012. május 02.
1.6981
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Szemmel láthatóan az áprilisban bemutatkozó ROSA Marathon 2012 Beta fejlesztése továbbra is gőzerővel folyik, ugyanis az elmúlt napokban Konstantin Kochereshkin bejelentette, hogy a fejlesztőcsapatával elkészítették, és már kipróbálható az operációs rendszerszer első kiadásra jelölt változata is.

A ROSA Marathon egy Linux alapokat kamatoztató operációs rendszer, ami a ROSA Company saját fejlesztésű ABF (Advanced Build Farm) megoldására építkezik. A fejlesztők kihangsúlyozták, hogy a jelenlegi kiadás még több hibát is tartalmazhat, ezért éles rendszeren, valamint munkára való használatát nem javasolják.

A készülő ROSA Marathon 2012 lesz a fejlesztőcsapat legelső LTS (Long-Term Support) változatú operációs rendszere, vagyis elkészülte után a vállalat öt éven keresztül biztosít hozzá frissítést és hibajavítást, mind asztali gépek, mind pedig szerverek esetében. A ROSA Marathon 2012 Release Candidate a 3.0.28-as Linux rendszermagra épül, asztali környezetek közül pedig a KDE Software Compilation 4.8.2 kínálja a felhasználóknak, ami a csapat munkájának köszönhetően alaposan módosítva lett, illetve további funkciókkal lett felruházva.

Az operációs rendszer aktuális Release Candidate változata már frissített Intel, Advanced Micro Devices és nVidia illesztőprogramokkal gazdagodott, de a kínálatában szerepel még az nVidia Optimus technológia alap támogatása is. A felhozatalból természetesen nem hiányoznak az olyan új alkalmazások sem, mint a ROSALab által gondozott Klook és ROSA Media Player, de ezek mellett természetesen a megszokott programjainkról sem kell lemondanunk, ugyanis a listán többek között szerepel a Mozilla Firefox 10.0.2 LTS, a Mozilla Thunderbird 10.0.2 LTS, az Amarok 2.5.0, valamint a LibreOffice irodai programcsomag 3.4.5-ös változata is.

A ROSA Marathon 2012 most bejelentett Release Candidate kiadásának jelenleg "Free" és "Extended Edition" változatai készültek el, amiknek a 32 bites és a 64 bites rendszerekre kihegyezett ISO lemezképei már letölthetőek az alábbi linkre kattintva.

Kipróbálható a ROSA Marathon 2012 első RC kiadása - 2. kép


Kipróbálható a ROSA Marathon 2012 első RC kiadása - 3. kép

A ROSA Marathon 2012 Release Candidate letöltése.
1 hozzászólás

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 8 napja

Király

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja