Kipróbálható a Miranda IM 0.10.0 első béta változata

2012. július 19.
1.8231
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Miranda IM fejlesztőcsapata a tegnapi napon bejelentette, hogy elkészült és immár kipróbálható a népszerű Miranda IM azonnali üzenetküldő alkalmazásuk 0.10.0-ás verziójának legelső béta kiadása.

Aki esetleg nem ismerné, a Miranda IM egy ingyenes, nyílt forráskódú üzenetküldő szoftver, ami támogatja az MSN, ICQ, AIM, Gadu Gadu, IRC, Jabber, Netsent, Tlen és Yahoo protokollokat, de ezeken kívül a letölthető pluginek segítségével a lista könnyedén kibővíthető akár Skype vagy X-Fire támogatással is. A Beta 1 jelölést viselő aktuális verziónál a fejlesztők elsősorban az eddig felbukkant hibák kijavítására koncentráltak, de azért emellett a motorháztető alatt néhány frissített és továbbcsiszolt funkcióval is találkozhatunk.

A most bejelentett Miranda IM 0.10.0 Beta 1 már az új nyelvi csomag formátum támogatásával érkezik, ami lehetővé teszi, hogy felhasználónként más és más aktív nyelv legyen beállítva. Az AIM hálózatnál a kapcsolat figyelés immár nem programindításkor, hanem szükség szerint történik, míg a Jabber protokoll már áttervezett erőforrás kezeléssel büszkélkedhet.

Az MSN rendszer kínálatában újdonságként köszönthetjük a Windows Phone eszközök detektálásának képességét, míg a Yahoo esetében már rendelkezésre áll a konferencia támogatás is, az MSN protokollnál pedig továbbcsiszolt Peer-to-Peer csatlakozás fogadja a felhasználót.

A fejlesztőcsapat az eddig fellelt rendellenességek felszámolásánál sem tétlenkedett, ugyanis a szoftver esetenkénti összeomlásait, az AIM memóriakezelési és csevegés meghívás értesítési hibái javítva lettek, de ezek mellett a Jabber Gtalk login, a Yahoo AT&T fiók keresési, valamint az MSN bugjaival is sikeresen leszámoltak.

A Miranda IM kompatibilis a Microsoft Windows NT, a 2000, az XP, a Vista, illetve a Windows 7 operációs rendszerekkel, de a fejlesztőcsapat gondosságának köszönhetően, a szoftver gond nélkül telepíthető a korábbi Windows 95, 98 és ME megoldásokat futtató számítógépekre is. A Miranda IM frissen megérkezett 0.10.0 Beta 1-es kiadásának telepíthető, valamint hordozható 32 bites és 64 bites variánsai már letölthetőek az alábbi linkekre kattintva.

A Miranda IM 0.10.0 Beta 1 telepítő letöltése (3,2 MB).
A 32 bites Miranda IM 0.10.0 Beta 1 portable letöltése (2,0 MB).
A 64 bites Miranda IM 0.10.0 Beta 1 portable letöltése (2,1 MB).
5 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

12 éve, 8 hónapja és 14 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

12 éve, 8 hónapja és 14 napja

darkomen írta:
Örülnék egy Ubuntu verziónak, mert akkor leváltanám vele a Pidgin -t, mert néha gondok adódnak vele.
Pidgin néha nálam is ****akodott, de még mindig jobb mint az alap empathy. Az agyhalál...

válasz erre

darkomen

12 éve, 8 hónapja és 15 napja

Örülnék egy Ubuntu verziónak, mert akkor leváltanám vele a Pidgin -t, mert néha gondok adódnak vele.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

12 éve, 8 hónapja és 15 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

12 éve, 8 hónapja és 15 napja

Ez csak Winre van?meglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Dav2377 profiljamarco profilja