Kína nem veszi komolyan a kalózszoftverkérdést

2005. december 14.
1.7251
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Kínában tíz program közül kilenc hamis, vagy illegális módon jutottak azokhoz hozzá - derül ki a Business Software Alliance (BSA) szoftvervédő szervezetnek a hongkongi WTO-csúcson bemutatott tanulmányából.

Ezek szerint Kína Vietnam mellett egyike azon ázsiai országoknak, ahol a legmagasabb a kalózszoftverráta. A BSA szakértői szerint nem túlzás azt kijelenteni, hogy az ázsiai illegális szoftverek eme nagymértékű terjedése milliárdos nagyságrendű anyagi károkat okoz a szakmának.

2001-ben a kínai kormány a WTO-csatlakozás feltételeként megígérte, hogy szigorúbb törvényeket léptet életbe a kalózkodást illetően, azonban a BSA szakemberei szerint ezek betartatására tett kísérletek sajnálatos módon csú*** kudarcot vallottak. Ugyan más államokban is burjánzik az illegális szoftverkereskedelem, azonban a toplistát magasan Kína és Vietnam vezetik (hozzávetőlegesen 90%). Őket követik kalózkodásban Ukrajna, Oroszország, India, valamint Kazahsztán, és az Amerikai Egyesült Államokban van legkevésbé elterjedve az illegális programok használata (21%).

Az idei esztendő derekán a kínai kormány ígéretet tett arra is, hogy legkésőbb 2006-ig az állami szférában használatos hamisított programokat lecserélik legális szoftverekre. A BSA szerint a Csendes-óceán eme térségében óriási sikereket érhetne el a szoftverszakma, ha sikerülne visszaszorítani az illegális programok nagyméretű terjedését.
2 hozzászólás

kpal

10 éve, 21 napja

Ami nem Kínai az hamis röhögő smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 6 hónapja és 16 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja