Kínai rakétahordozó tengeralattjáró a Google Earth-ön

2007. július 12.
4.6151
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Google Earth és Google Maps felhasználók viszonylag jó felbontásban élvezhetik a legújabb kínai ballisztikus rakétahordozó tengeralattjáróról készült műholdas felvételeket.

A képeket a Quickbird kereskedelmi műhold készítette még 2006 vége felé a kínai Xiaopingdao tengeralattjáró-támaszpont felett. A képeken látható tengeralattjáró a legújabb, Jin típushoz tartozik és alkalmas nukleáris robbanófejekkel ellátott ballisztikus rakéták hordozására és kilövésére is. Kínának a legutóbbi időkig nem voltak ilyen hajói, így nukleáris arzenálja a szárazföldre korlátozódott. Habár a többi ország kémműholdjain keresztül minden valószínűség szerint kapott már képet az újfajta tengeralattjáróról, Kína valószínűleg mégsem örül annak, hogy a Google Earth több mint 200 millió felhasználója nézegetheti a járművet bármikor az interneten.

Eddig már az amerikai kormány és az indiai hadsereg is kifejezte aggodalmait amiatt, hogy a Google Earth minőségi felbontású képeivel fontos katonai titkokat szolgáltat ki gyakorlatilag bárkinek, így adott esetben például terroristáknak is. Kína egyelőre nem tiltakozott hivatalosan a tengeralattjáróról megjelent képek miatt.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja