Kínai hacker-ek amerikai kormányzati számítógépekbe törtek be

2005. december 14.
1.6701
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az amerikai SANS internetes biztonságért felelős intézet közleménye szerint a kínai hadsereg által megbízott hacker-ek hatoltak be az Egyesült Államok kormányzati és különböző vállalati számítógépes rendszereibe.

A biztonsági cég vezetője, Alan Paller elmondta, hogy amint észlelték a hacker-támadást, szakértőik azonnal megkezdték az elhárítási munkálatokat, és megpróbáltak nyomára bukkanni a tetteseknek. A nyomozás során megállapították, hogy a számítógépek, amelyekről a bűnözők behatoltak az amerikai rendszerekbe a kínai Guangdong tartományban találhatóak.

A felhasznált technika alapján arra következtetnek a biztonságspecialisták, hogy csakis az ázsiai ország hadi szervei állhatnak ennek hátterében. Az elkövetők bármely árulkodó "ujjlenyomat" hátrahagyása nélkül követték el tetteiket, és maximum harminc perc elteltével szinte minden egyes esetben visszavonultak. A SANS szakemberei szerint a kínai hacker-ek behatoltak különböző kormányzati-hatósági számítógépekbe valamint a Pentagonnal kapcsolatban álló több intézmény rendszerét is sikerült feltörniük. Pallen azonban közölte, habár elismeri, hogy egy jól szervezett, technikai szempontól is felkészült csapat irányította a támadásokat, ennek ellenére az érintett hivatalok védelmi mechanizmusai is hagynak némi kívánnivalót maguk után.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 6 napja

[Tiltott felhasználó!]

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja