Kínában lett sikeres egy magyar iPhone játék

2014. október 05.
1.7601
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Manter profilja, adatai
Manter
Egy három tagú debreceni csapat hozta létre a Bugs vs Aliens című játékot egyetlen év alatt, mindenféle külső segítség nélkül, megcélozva a nyugati piacot, ám a siker éppen az ellenkező irányból érkezett el.

A játék Ázsiában a kalózok segítségével vált népszerűvé. Az amúgy ingyenes, de mikrotranzakciós játék pár ezer letöltése után, feltört verzióban a keleti országokban kezdett el terjedni. A fejlesztők vették észre, hogy az alkalmazáson belüli vásárlások 30 millió forint felett járnak. Az index.hu ezt idézte Tordai Jácinttól, az egyik készítőtől:

Ebből persze mi egy fillért sem láttunk, és elég vegyes érzésekkel követtük ezeket a játékosokat. Ha mást nem, a játék terjedését segítik, illetve, mentalitásuknál fogva, ha valós App Store-felhasználók lennének, akkor nem költenének egy fityinget sem.

Mindenesetre ennek köszönhetően a legális változat felkúszott az AppStore top 100-as listájára, a 150 ezer letöltésből pedig 92% Kínából származik. Az androidos verziót így Távol-Kelethez szabják.
3 hozzászólás

Neurotic

6 éve, 2 hónapja és 6 napja

totyak írta:
Végre egy értelmes ember, aki felismerte, hogy a warezolók nem károsítják meg a fejlesztőket, mert amúgy sem fizetnének a játékért.
Azért ezt ebben a formában kijelenteni hülyeség. Nyilván a feltört verzióban jobban nyomatták a vásárlást mivel ott nem kellett érte fizetni. De ha a játékfejlesztők csinálnak egy mikrotranzakciós játékot akkor nyilván abból pénzt szeretnének látni, szóval nyilván akkor látnak ők belőle bevételt ha nem a warezolt verzióval játszik mindenki Az már más tészta, hogy így legalább kaptak egy kis reklámot ami elősegítette a legális verzió elterjedését. Na meg a tört verzió ellen sokat nem tudnak tenni, legközelebb jobb védelmet kell a játékba pakolni

válasz erre

kpal

6 éve, 7 hónapja és 5 napja

Semmit se látnak belőle

válasz erre

totyak

6 éve, 7 hónapja és 5 napja

Végre egy értelmes ember, aki felismerte, hogy a warezolók nem károsítják meg a fejlesztőket, mert amúgy sem fizetnének a játékért.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Yanez profiljamarco profiljatotyak profiljapityuska profiljadarkomen profiljagery1113 profiljakylx profiljaMonyo profilja