Kínában törvényi úton szabályozzák, hogy a 18 éven aluliak csak 90 percet játszhassanak naponta

2019. november 08.
4.4581
Maniac profilja, adatai
Maniac
Meglepő és kis túlzással betarthatatlan törvényt léptettek életbe Kínában azért, hogy a 18 éven aluli gyerekek körében visszaszorítsák a játékfüggőséget, ezen felül pedig megakadályozzák az ebből fakadó állítólagos látásromlás mértékét.

A héten már életbe lépett új jogszabály szerint a 18 éven aluli kínai gyerekek naponta legfeljebb 90 percet tölthetnének videojátékkal, és hétvégén is maximum 3 óra lenne megengedve nekik, de este 10 és reggel 8 között akkor sem ülhetnének a gép előtt, a szabályok betartását pedig az online accountokkal ellenőrizné a kormány által direkt ebből a célból létrehozott szerv.

Merthogy a 18 éven aluliak Kínában mostantól már csak okmányokkal, valódi nevükkel regisztrálhatnak a játékokra, sőt mi több, a játékban töltött idő mellett az in-game költekezést is visszaszorítaná az állam, így korhoz kötné, hogy havonta maximum mennyi pénzt költhetnek az emberek egy-egy játékban.
4 hozzászólás

WarriorAutobot

11 hónapja, 2 hete

Szerintem ez lehet nem csak Kínában kellene bevezetni.

válasz erre

Direktor

11 hónapja, 2 hete és 1 napja

Az kemény. Sokan lesznek törvényszegők.

válasz erre

muki

11 hónapja, 2 hete és 1 napja

Az igen. Máshol is be kellene ezt vezetni.

válasz erre

rDAVE

11 hónapja, 2 hete és 1 napja

200 jüant (~8100ft) költhetnek havonta ingame 16 év alatt és 400 jüant (~16200ft) 16-18 között. Ezt az időkorlátozásos törvényt már két éve tesztelik, így volt aki már bevezette, de most mindenkinek kötelező, kínai és nyugati cégnek is. A nem hivatalos és offline játék az egy másik téma, de mivel a gamerek többsége mobilos és PC termes, így milliókat elérek, meg eleve ezek az online játékok okozzák a nagyobb függőséget.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljadarkomen profilja