Kikerül a főkapcsoló a Vistából

2007. december 05.
1.7621
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Vistában létezik egy ?főkapcsolóként? emlegetett apró alkalmazás, mely illegális verziók esetén leblokkolja az operációs rendszer több funkcióját, megakadályozva az újdonságok kihasználását, ám a felhasználói visszajelzések alapján a Microsoft a következő nagyobb frissítés során eltávolítja ezt a megoldást a rendszerből.

A főkapcsoló akkor lépne életbe, ha a felhasználó nem legális változatú Vistát futtat gépén. Ez a megoldás nem teszi teljesen használhatatlanná a gépet, de olyan mértékben butítja le a rendszert, hogy az a gép tulajdonosát törvényes példány beszerzésére ösztönzi. A főkapcsoló a töménytelen mennyiségű illegális Windows 9x, Millennium és egyéb változat elterjedésének tanulsága volt a Microsoftnál.

A vállalatnál észlelték, hogy a Windows XP sem menekült meg elődjei sorsától, és több belőle az illegális másolat, mint az eredeti, annak ellenére, hogy a külön termékazonosítási procedúrákat építettek be a nagyobb frissítések letöltéséhez. A gondot az jelenti, hogy az elméletben hatékony rendszer a gyakorlatban túlságosan is az, vagyis számos legális kópiát is lebénított, így a felhasználók nyomásának engedve a Microsoft eltávolítja az alkalmazást a Vistából.

Hogy pontosan mikor, az még nem derült ki, de igen valószínű, hogy a következő átfogó frissítésnél, vagyis a Vista Service Pack 1 kiadásakor. Pedig a főkapcsoló valóban működött, a vállalat szerint az illegális Vista másolatok aránya fele a Windows XP esetében tapasztaltnak, ám az is elfogadhatatlan, hogy aki fizetett a szoftverért, esetleg ne tudja azt használni teljes funkcionalitásában.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja