Kibővíti együttműködését a Microsoft és a Novell

2007. november 27.
1.5491
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egy évvel a Novell és a Microsoft által létrehozott megállapodás aláírását követően a felek bejelentették, hogy a jövőben is folytatódik az együttműködés.

Az eredeti üzleti célok túlteljesítése után a vállalatok továbbra is erős igényt látnak a nyílt és zárt forráskódú szoftverek közötti együttműködés és a szellemi tulajdonjoggal kapcsolatos biztonság megteremtésére, és kibővítik korábbi technikai együttműködésüket. A technikai együttműködés egyik kiemelt területe továbbra is a virtualizációs technológiák továbbfejlesztése, amelyen 2007. szeptember 12-e óta közös kutató-fejlesztő laboratóriumában (Interoperability Lab) dolgozik a két vállalat.

A Novell és a Microsoft tervei szerint egy olyan többplatformos kisegítő lehetőségeket tartalmazó modellt hoznak létre, amely összekapcsolja a kisegítő technológiákat használó termékek Windows és Linux platformon működő meglévő keretrendszereit, ezáltal lehetővé teszi a fizikailag korlátozott személyek számára a számítógép-használatát. A Novell és a Microsoft a jövőben közösen dolgoznak azon, hogy valamennyi szoftvervállalat és a fejlesztők olyan kisegítő lehetőségekkel ellátott termékeket készítsenek Windows és Linux platformokra, amelyek a fizikailag korlátozottak, különösen a vakok számára megkönnyítik a számítógép-használatot.

Az együttműködés első évének eredményei
Az együttműködés első évében többek között olyan ügyfelek részesültek a két vállalat Windows és Linux rendszerek együttműködését javító széles körű üzleti és műszaki megállapodásának eredményeiből, mint az AIG Technologies, a Credit Suisse, a világ egyik legnagyobb számítógépgyártója a Dell, a Deutsche Bank AG, a HSBC Bank és a Wal-Mart Stores Inc.
A Novell és a Microsoft bejelentette, hogy 30 új ügyfél kap a Microsofttól hároméves prioritási támogatásról szóló tanúsítványokat a Novell SUSE Linux Enterprise Server rendszerhez, köztük az egyik legnagyobb lengyelországi értékesítési lánc, a Zabka Polska S.A., amely elsőként kötött ilyen megállapodást az országban, valamint a Svájci Posta, a T-Systems Enterprise Services GmbH és Los Angeles városa. Az új ügyfelek között helyi és globális, zárt és nyílt forráskódú megoldásokat használó vállalatok egyaránt szerepelnek, a pénzügy, az egészségügy, a kiskereskedelem és a technológia területéről.

A két vállalat folytatja a technikai együttműködést, hogy elősegítse az ügyfelek hatékonyabb munkáját a virtualizáció, a szabványalapú felügyelet, a címtár- és jogosultságkezelés, valamint a dokumentumformátum-kompatibilitás területén. A Microsoft és a Novell mérnökei közösen dolgoznak a két vállalat együttműködési laborjában a Massachusetts államban fekvő Cambridge-ben, ahol automatizált teszteket futtatnak, hogy biztosítsák a SUSE Linux Enterprise Server 10 és a Windows Server virtualizációja, valamint a Windows Server 2008 és a Xen együttműködését. Az egyesített csapat a redmondi (Washington), a provoi (Utah) és a nürnbergi (Németország) fejlesztőkkel közösen munkálkodik a két operációs rendszer közötti együttműködés zökkenőmentességén.

A fizikailag korlátozott személyek számítógép-hozzáférésének elősegítése
A Novell és a Microsoft a jövőben közösen dolgoznak azon, hogy valamennyi szoftvervállalat és a fejlesztők olyan kisegítő lehetőségekkel ellátott termékeket készítsenek Windows és Linux platformokra, amelyek a fizikailag korlátozottak, különösen a vakok számára megkönnyítik a számítógép-használatot.

A Microsoft vállalta, hogy elérhetővé teszi az ún. User Interface Automation (UIA - felhasználó felület automatizációja) keretrendszer specifikációját, amely leegyszerűsíti a fizikailag korlátozott emberek számára készülő, kisegítő technológiát használó termékek fejlesztését. A vállalat az eljárások implementálásához szükséges Microsoft szabadalmakat senkivel szemben nem használja fel, függetlenül a platformtól és attól, hogy nyílt vagy zárt forráskódú közösségről van szó. Ezzel egyidőben a Novell kifejleszt egy olyan illesztőprogramot, amely lehetővé teszi az UIA keretrendszer számára az együttműködést a már létező linuxos kisegítő lehetőségeket fejlesztő projektekkel, illetve kiegészíti az IBM Corp. és más cégek által már megvalósított befektetéseket. A Novell nyílt forráskódú munkája többplatformossá fogja tenni az UIA keretrendszert, miközben megvalósítja az UIA a Linux Accessibility Toolkittel (ATK - kisegítő lehetőségek eszközkészlete) történő együttműködését. Ez az eszközkészlet megtalálható a SUSE Linux Enterprise, és több más Linux disztribúcióban is. Az UIA-megoldás biztosítja a szoftveralkalmazások következő generációja számára a nem vizuális hozzáférési megoldások együttműködését.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profiljaXTomiX0029 profilja