Két új X58-as alaplap az EVGA kínálatában

2009. május 22.
1.7431
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A főként videokártyáiról ismert EVGA a napokban újabb két alaplappal bővítette ki a termékpalettáját.

Az EVGA X58 SLI LE (141-BL-E757) és X58 SLI Micro (141-BL-E756) típusjelzéssel ellátott újdonságok, mint ahogy azt az elnevezésük is mutatja, az Intel X58-as chipkészletre épülnek és az Intel csúcskategóriás LGA1366 tokozású Core i7 valamint Core i7 Extreme Edition központi feldolgozók fogadására vannak felkészítve, természetesen DDR3 rendszermemória támogatással párosítva.

Az EVGA X58 SLI LE teljes ATX kialakítással rendelkezik, és egy hat fázisú analóg tápellátással van felszerelve. A grafikus kártyák részére négy PCI Express 2.0 foglalat áll rendelkezésre, így lehetőség van a többkártyás ATI CrossFireX vagy nVidia SLI konfiguráció kiépítésére (16X/16X/8X/8X-os sávszélesség használatával). A további bővítőkártyák számára egy 1X-es PCI Express és egy hagyományos PCI slot áll rendelkezésre, az adattárolókat pedig hat SATA II portra csatlakoztathatjuk.

Az EVGA X58 SLI Micro, mint azt a típusjelzése is mutatja microATX formátummal rendelkezik, és a fent említett társához hasonlóan egy hat fázisú analóg tápellátással rendelkezik. A videokártyák számára két 16X-os PCI Express slot kínál helyet. Az alaplap további paraméterei megegyezik a fent említett X58 SLI LE modellével, vagyis található még rajta egy 1X-es PCI Express és egy hagyományos PCI foglalat, valamint hat SATA II csatlakozó.

Természetesen mindkét alaplap kínálatában megtalálható az integrált LAN kártya és a 7.1-es audiorendszer, de sajnos több technikai információt nem közölt a gyártó. Az EVGA X58 SLI LE várhatóan még ebben a hónapban fog megjelenni az üzletek kínálatában, míg az X58 SLI Micro érkezésére csak júniusba számíthatunk, de az árukról egyelőre még nincs információ.
1 hozzászólás

kpal

10 éve, 1 hónapja és 9 napja

Ez is még a kívánság listán van , giga ud5 lecserélném ennyi év után.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja