Két új alaplap a Foxconn kínálatában

2009. december 25.
1.8561
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az elsőrangú termékeiről ismert Foxconn a napokban bejelentette, hogy két újabb taggal bővítette ki az alaplapjainak termékkínálatát.

A frissen beharangozott újdonságok Foxconn D41S és Foxconn D51S típusjelzéssel fognak felbukkanni az üzletek kínálatában, és különlegességük, hogy az Intel nemrég bejelentett, legújabb generációs Atom processzoraival vannak építve, amik már integrálva tartalmazzák a memóriavezérlőt és a grafikus feldolgozót is.

Az új alaplapok Mini-ITX kialakítással készültek, vagyis mindössze 171mm X 171mm-es méretekkel büszkélkedhetnek. Mindkét újdonság az Intel NM10 chipkészlet köré épül, és a modellek között az egyedüli különbséget a központi feldolgozó típusa jelenti, ugyanis a Foxconn D41S az Intel egymagos 1,66GHz-es Atom D410-es, a D51S pedig a szintén 1,66GHz-es, viszont már kétmagos Atom D510-es CPU-val van felvértezve. A videorendszert a beépített Intel Graphics Media Accelerator 3150-es grafikus processzor képezi. A rendszermemóriát két darab DDR2-es aljzatba lehet telepíteni, amik maximálisan 4GB 800MHz-es RAM-ot képesek kezelni, a különféle adattárolóknak pedig két darab SATA II port kínál csatlakozási lehetőséget. Az új alaplapok felszereltségéből természetesen nem hiányzik a Gigabit Ethernet vezérlő és az 5.1-es hangkártya sem.

Az esetleges bővítőkártyáknak egy hagyományos PCI slot kínál helyet. A hátlapi I/O panelen található egy PS/2 billentyűzet és egy egér, egy D-Sub VGA, egy soros és egy párhuzamos, egy RJ-45 LAN, valamint az előbb említett audiorendszer csatlakozói. Az új Foxconn D41S és Foxconn D51S várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 12 napja

A Foxconn is feltűnik az alaplapok terén. Sajnos ez a lap nem nyerte el a tetszésemet, elég kevésnek tűnik a PCI slot bővítésre. Alap gépnek viszont elég lehet, főleg HTPC-nek a mini-ITX miatt.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja