Kettéválik az Adobe Flash Media Server termékvonal

2007. december 05.
2.4231
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Adobe bejelentette az Adobe Flash Media Server 3 szervercsaládot, amellyel a tartalomszolgáltatók Adobe Flash alapú hang- és képanyagot sugározhatnak az interneten keresztül.

A Flash Media Server 3 nagyobb fokú, RTMPE alapú, 128 bites védelmet biztosít, elődjénél megbízhatóbban és közel kétszer nagyobb kapacitással működik, és támogatja a H.264 és a HE-AAC - gyakorlatilag DVD minőségű - kép- és hangformátumokat. A Flash alapú médiaböngészőtől és operációs rendszertől függetlenül mindenhol azonos formában és minőségben jelenik meg. Az internet és az asztali számítógépek mellett az Adobe Flash Lite szoftvernek köszönhetően egyre több mobilkészülék is támogatja a technológiát.

Az ingyenes Adobe Flash Player 99%-os elterjedtségi aránnyal büszkélkedhet az internetre csatlakoztatott számítógépek körében, a tartalomszolgáltatók így minden eddiginél szélesebb célközönséget érhetnek el.

John Loiacono, az Adobe Creative Solutions vezető alelnöke szerint a Flash technológia átformálja a hagyományos médiafogyasztási szokásokat. Az Adobe új árstratégiája most még több tartalomszolgáltató számára lehetővé teszi az interneten keresztül történő lineáris médiasugárzást és az élő, kétoldalú kommunikációt.

Többé nem korlátozzák a szerver kapacitását
A Flash Media Server 3 szervercsalád ezentúl két változatban lesz elérhető: a Streaming Server élő adások és rögzített felvételek sugárzására képes, míg az Interactive Server - a korábbi FMS 2 Professional utóda - a videosugárzáson túl az élő, kétoldalú kommunikációt is támogatja, amelyet elsősorban a közösségi oldalak használhatnak ki (pl. Flash alapú chat). Fontos újdonság, hogy sem a Streaming Server, sem az Interactive Server nem korlátozza a sugárzáshoz használt sávszélességet, sőt, a felhasználók számát sem. Az Interactive Serverbe ezenfelül egy olyan új plugin architektúrát is beépítettek, amellyel a szerver összeköthető a sugárzott tartalmak védelmére szolgáló külső DRM rendszerekkel.

A Flash Media Server technológiát olyan jelentős médiavállalatok használják, mint például a brit hírcsatorna, a BBC.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Xelosz profiljamarco profiljaBotyi profiljaKisember001 profilja