Kétszer gyorsabb adatátvitel az Nvidia DDR 3-mal

2004. március 07.
1.4021
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Nvidia bejelentette, hogy olyan grafikai memóriakártyát készül hamarosan megjelentetni, amely a jelenleg használatos hasonló alkalmazásoknál kétszer gyorsabb adatátviteli sebességgel rendelkezik.

Az új memóriakártya a kaliforniai cég GeForce FX 5700-as Ultra csipjét és a Samsung 128 MB-os GDDR 3 ("harmadik szintű dupla grafikai adatok") memóriáját használja. Az Nvidia állítása szerint a szerkezeteket az Asustek, a Gigabyte Technology és más gyártók révén március közepétől lehet majd beszerezni.

A GDDR 3 memóriaformátum nagy előrelépés a memóriatároló technológiák terén, mivel a Samsung szerint a szabványt használó csipek akár 800 MHz-es teljesítményre is képesek, 1,6 gigabit/s adatátviteli sebesség mellett. Az új technológia lényege, hogy a nagyobb sebességet a csipen átfutó jelek "megtisztításával" érik el. Ez úgy történik, hogy a jel mozgása által keltett visszaverődő zajt egy felületen elnyeletik. Emellett egy dinamikus jelkiigazító szerkezetet is alkalmaznak, amely a memóriacsipek és a többi processzor között futó jelek minőségét javítja tovább.

Szakértők szerint a rendszermemória területén idén még csak a DDR 2 szabvány megjelenése várható, a DDR 3 valószínűleg majd csak 2006-tól fog ebben a körben meghonosodni.

Kapcsolódó linkek:
nVIDIA Corporation
1 hozzászólás

Shade

9 éve, 3 hónapja és 22 napja

Nagyjából ugyan itt tartanak ma is. A radeon meg már jó régóta a DDR5-nél.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaTommy profiljagery1113 profiljaManiac profiljaXelosz profiljaSándorkolbász profiljaiPet profilja