Kétmagos változat is készül a Diamondville processzorokból

2008. február 29.
1.6771
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Szinte nem telik el nap, hogy az Intel ne szolgálna valamiféle újdonsággal a cég háztájáról.

A tegnapi napon például az új alsókategóriás, olcsó PC-kbe szánt Diamondville elnevezésű processzoraikról esett szó. A következő év közepe táján bemutatkozó termékcsalád új gyártástechnológiai eljárással készül, egy- és kétmagos változat is lesz belőle, majdani ára pedig könnyen elérhetővé teszi a processzorcsalád tagjait.

Akár kevesebb, mint 300 dollártól elérhetőek lesznek a Diamondville család legolcsóbb verziói. A hagyományos, egymagos verzió az olcsóbb notebook-okat is hajthatja majd. Természetesen mindegyik változat a 45nm-es technológiával készül majd, ez a leggyengébb vertió esetén is 47 millió tranzisztort jelent. Felépítésük gyakorlatilag megegyezik a Silverthorne központi egységekkel, valószínűleg a két család egyazon márkanév alatt is fut majd a következő esztendőben, habár teljesítményük nagyban különbözik.

Az úgynevezett classmate PC-k, mobil eszközök megjelenésével egyre inkább igény van az olcsóbb, kompaktabb processzorokra. Jól tudják ezt az Intel-nél is, a következőkben megjelenő low-cost platformjaikban találkozhatunk majd főleg a Diamondville változatokkal, de az alsókategóriás majdan azoknak is megfelelő választás lehet, akik hajlandóak ugyan lemondani a nagy teljesítményről, de korszerű és főleg olcsó PC-re vágynak.
3 hozzászólás

marco

17 éve, 6 hónapja és 12 napja

Időnként padlót tudok fogni a hozzászólásoktól.röhögő smiley De komolyan, van több száz topicunk és beír egy processzoros cikkhez egy ilyet. Hihetetlen...meglepett smiley

válasz erre

FutuRetrO

17 éve, 6 hónapja és 12 napja

Mi? A kétmagos processzor? röhögő smiley Az bizony jó játék! menő smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 6 hónapja és 12 napja

ez jó játék?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljaDav2377 profiljamarco profiljaManiac profilja