Kétmagos processzorok a Sun teljes 64-bites termékcsaládjában

2005. április 28.
1.4891
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Sun Microsystems bemutatta a kétmagos AMD Opteron processzorokra épülő első szerverét, és bejelentette, hogy a kétmagos technológia a teljes 64-bites termékcsaládjában elérhető.

A kétmagos Sun Fire V40z egy továbbfejlesztett négy processzorfoglalatos, nyolcutas szerver, négy mikroprocesszorral, mindegyikben két CPU-maggal. A kétmagos architektúrával a felhasználók közel kétszeres teljesítményt és energiahatékonyságot kapnak a versenytársak egymagos 64-bites Intel-processzorokra épülő szervereihez képest.

A Sun a szimmetrikus multiprocesszoros (Symmetric Multiprocessing - SMP) rendszerekről húsz év alatt felhalmozott tapasztalatait építette az AMD64 platformba, és a Solaris 10 operációs rendszer maradéktalanul "munkára tudja fogni" ezt a platformot.

A Sun Fire szervereken alkalmazott Solaris-megoldások, például a Memory Placement Optimization (MPO) és a továbbfejlesztett ütemező is működnek az új többmagos architektúrán. Az "öngyógyító" például automatikusan felismeri a hibásan működő magokat, és szelektíven lekapcsolja őket, anélkül, hogy kikapcsolná az egész processzort, és csökkentené az alkalmazások rendelkezésre állását. A felhasználók természetesen a meglevő Solaris-termékeket is teljes körűen tovább használhatják, mert minden Solaris-alkalmazás azonnal - módosítás és újrafordítás nélkül - hasznosítja a többmagos platformok összes előnyét és szolgáltatását.

A Solaris 10 és az AMD64 igen jó páros, amelynek felhasználói kiaknázhatják az új technológia lehetőségeit. A Solaris 10 mostanáig tizenkét teljesítménycsúcsot döntött meg az AMD64 hardveren; közülük négy teszt kifejezetten többmagos rendszerekre készült.

Az új technológia felhasználói gyorsabban futtathatják a szimulációkat, jobb döntéseket hozhatnak, és javíthatják termékeik és szolgáltatásaik minőségét - s közben tovább csökkenthetik üzemviteli költségeiket.

Kapcsolódó linkek:
Advanced Micro Devices
Sun Microsystems
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Imperator profiljahavrillal profiljaStarjumper profiljaWickedSick profiljamarco profiljaMarduk profiljaGargameth profiljadrext0r_h profiljagery1113 profiljaPajti24 profilja