Kétmagos Intel Pentium D processzorok szerverekhez

2005. július 14.
1.6641
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Intel bejelentette, hogy a héten egy új lapkakészlettel együtt forgalomba hozza első, szerverekhez alkalmazható kétmagos processzorait, amelyek a Pentium D családból kerülnek ki.

A 2,8, 3 és 3,2 GHz-es kétmagos Pentium D lapkákat belépő szintű, kisebb teljesítményt igénylő feladatokat ellátó eszközökbe, például webszerverekbe, vagy kisebb adatbázisokat kezelő alkalmazásokhoz szánja a cég. Az új, "Mukilteo" kódnevű E7230-as kiegészítő lapkakészlet, amely a munkaállomásoknál használt "Copper River" továbbfejlesztett változata, képes a 64-bites operációs rendszerek futtatására, emellett pedig támogatja a PCI Express és a RAID környezetet is.

A 2,8 GHz-es Pentium D processzor 240, a 3 GHz-es 316, a 3,2 GHz-es pedig 530 dollárba kerül, míg az E7230-as lapkakészlet darabára nagy tételben 36 dollár. Először valószínűleg a Dell és a Hewlett-Packard hoz majd forgalomba kétmagos Pentium D-alapú kisteljesítményű szervereket, egyelőre meg nem határozott időpontban.

Az Intel-nek jelenleg mintegy 15 különböző kétmagos processzorfejlesztési projektje van folyamatban, ám a piacon egyelőre csak a Pentium D és a Pentium Extreme Edition kapható. A szerverekhez szánt lapkák közül az első kétmagos Itanium processzorok megjelenése még az idén, a Xeon modelleké pedig 2006 első negyedévében várható.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljaKisember001 profilja