Kétirányú árstratégiát tervez az Intel

2003. október 10.
1.4181
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A chipóriás Intel egy új, kétirányú árstratégia bevezetésével szeretne még hatékonyabban versenyezni elsőszámú riválisával, az Advanced Micro Devices-zal (AMD).

A PC piac képviselői egyelőre kivárnak, mivel a professzionális üzleti felhasználók, és a hardcore játékosok egyes megoldások teljesítményét nem tartják elég kimagaslónak, a másik oldalon pedig az átlagos otthoni felhasználók sokallják az új eszközök árát. Az Intel ezen szegmensek igényeinek kielégítése érdekében olyan stratégiát dolgozott ki, amellyel a társaság a vezetők várakozásai szerint még sikeresebben szállhat szembe riválisaival.

A társaság a maximális teljesítményt igénylő felhasználók számára adja ki a Pentium 4 Extreme Edition változatát, amely 3,2 GHz-es órajellel, példátlanul magas, és a várakozásokat messze meghaladó, 925 dolláros áron jelenik meg november elején.

A világ legnagyobb chipgyártója ezzel egyidőben 1 MBájtra növeli az 512 KB L2 cache-sel rendelkező 2,8, 3,0, és 3,2 GHz-es Pentium 4 modellek másodszintű L2 cache memóriáját, miközben a processzorok ára nem változik. Az új chipek így sokkal kedvezőbb ár/teljesítmény arányt fognak nyújtani, mint elődeik. Az Intel azt reméli, hogy a korábbiaknál kedvezőbb ár/teljesítmény aránnyal rá tudja majd venni a felhasználókat a Pentium 4 processzorok választására a rivális AMD új Athlon 64 és 64 FX megoldásaival szemben.

A PC piac képviselői korábban a 800 MHz-es Pentium 4 rendszerbusz robbanásszerű térhódítására, és az 533 MHz-es FSB gyors leváltására számítottak. Az elemzők szerint azonban az idei év végéig még az 533 MHz-es P4 rendszerbusz marad az általános megoldás a belépő szintű PC-k körében.

Kapcsolódó linkek:
Advanced Micro Devices
Intel Corporation
1 hozzászólás

badam10

9 éve, 7 hónapja és 7 napja

És ez a verseny a mai napig tart..

válasz erre

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

totyak profiljamarco profiljasoami profiljaM.O.R.P.H. profilja