Két évig birtokolhatjuk az EA online webáruházában megvásárolt játékokat

2009. január 02.
1.6531
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A játékosok elleni első merénylet a játékvilágtól talán a nem is olyan régen debütált korlátozó másolásvédelem, ami nem, hogy a másolatokkal kezdene valamit, inkább lekorlátozza a telepítések számát.

Szerencsére nem minden kiadó jelenteti meg így frissen kiadott játékait, viszont akik ilyen másolásvédelemmel ruházták fel dobozos verzióikat, kaptak bőven hideget az eredeti példányt vásárlóktól. Főleg ezért is választják egyre többen például a Steam rendszert, ahol nincs ilyen fajta DRM és ha egyszer megvásároltunk egy játékot, azt többé már nem kell (mint ahogyan normális esetben ugye), bárhol is vagyunk a világban, bejelentkezésünk után a kifizetett játékot tölthetjük és telepíthetjük.

Az EA viszont nem szimpatizál ezzel a rendszerrel, hiszen az online webáruházakból megvásárolt termékeiket csak két évig használhatjuk fel szabadon. Két év után vagy újra megvesszük a játékot vagy többet nem játszunk vele.

A dolog érdekessége, hogy a Steam, ahol ilyenek nincsenek, nem is olyan régen kötött szerződést az Electronic Arts-szal, aminek hála a Valve rendszerén is elérhetjük az EA által kiadott játékok nagy részét. Ebből következik, hogy a játékosok nagy része inkább választja a Steam rendszert, mint a korlátokkal felszerelt EA Store-t, hiszen a játékok árai között nincs vagy csak minimális különbség figyelhető meg.

Reméljük az EA hamar felismeri, hogy ez így nem a legmegfelelőbb választás, hiszen a Steam mellett így kevés esélyük van az online áruház hosszútávú működésére.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja