Két új Cyclone videokártya az MSI kínálatában

2010. szeptember 15.
1.7641
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Micro Star International bejelentette, hogy két újabb taggal bővítette ki a grafikus gyorsítóinak termékpalettáját.

A frissen beharangozott újdonságok az nVidia legújabb fejlesztésű GeForce GTS 450-es modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig MSI N450GTS Cyclone 1GD5, valamint Cyclone 1GD5/OC típusjelzéssel fog megjelenni. Ahogy azt már az elnevezésük is mutatja, a videokártyák hűtéséről a cég egyedi tervezésű, dupla kártyahelyet elfoglaló Cyclone hűtőrendszere gondoskodik.

Az MSI által alkalmazott hűtési megoldás egy 90 milliméteres, PWM vezérlésű ventilátorral, valamint két darab hővezető csővel van építve, és a hivatalos adatok szerint 17 Celsius-fokkal alacsonyabb hőmérsékleten képes tartani a kártyákat, mint az nVidia standard rendszere. Az új gyorsítókártyák a 40nm-es gyártástechnológiával előállított, 192 darab CUDA maggal és 32 darab textúrázó egységgel felvértezett GF106-os grafikus feldolgozóval vannak tervezve, ami egy 128bit-es interfészen keresztül 1024MB GDDR5 videomemóriát képes elérni. Az MSI N450GTS Cyclone 1GD5 órajelei hűen követik az nVidia ajánlását, vagyis a GPU sebességét 783MHz-re, míg a shader processzorok teljesítményét 1566MHz-re hangolták be a mérnökök, a 128bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig a 3608MHz-es effektív frekvencián üzemel. Az előbb említett órajelek az MSI N450GTS Cyclone 1GD5/OC esetében 850MHz-es grafikus feldolgozó, 1700MHz-es CUDA mag, valamint 4000MHz-es VRAM sebességre módosulnak.

A különféle kijelzőknek a hátlapi paneleken kialakított két darab DVI és egy mini HDMI kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, a kétkártyás grafikus konfiguráció kiépítését pedig a nyomtatott áramkörök nVidia SLI csatolófelülete teszi lehetővé. A gyorsítók a működéshez szükséges plusz energiát egy hattűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül nyerik. Az újdonságok már rendelkeznek teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.0 támogatással, de a felszereltségükből természetesen nem hiányzik még az nVidia már jól ismert PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a legfrissebb fejlesztésű 3D Vision Surround technológiája sem. Az új MSI N450GTS Cyclone 1GD5 és Cyclone 1GD5/OC várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.
3 hozzászólás

totyak

14 éve, 8 hónapja és 14 napja

Már olyan régóta nem követem rendesen nyomon, hogy milyen kártyák jönnek, hogy már azt sem tudnám melyiket érdemes megvenni. Mostanában már nem feltétlenül az ár mutatja a minőséget.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

14 éve, 8 hónapja és 15 napja

[Tiltott felhasználó!]

lacyboy

14 éve, 8 hónapja és 15 napja

Jó kártya ez.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profiljaManiac profilja