Két új alaplap a Sapphire kínálatában

2011. január 12.
2.8311
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Advanced Micro Devices kizárólagos grafikus vezérlő partnereként ismert Sapphire Technology a napokban bejelentette, hogy két új fejlesztésű alaplappal bővítette ki a termékpalettáját.

A frissen reflektorfénybe állított újdonságok Sapphire Pure Black X58 és Sapphire Pure Black P67 Hydra típusjelzéssel fognak felbukkanni az üzletek kínálatában, és különlegességük, hogy ezek az első csúcskategóriás megoldások a gyártó kínálatában, amik az Intel rendszereihez lettek tervezve.

Ahogy azt már az elnevezése is mutatja, a Sapphire Pure Black X58 az Intel X58-as chipkészlet köré épül, tehát az Intel LGA1366 tokozású Core i7-es központi feldolgozók fogadására van felkészítve. Az alaplap a videokártyák részére négy darab 16X-os PCI Express foglalattal van felvértezve (három darab második- és egy első generációs), így könnyedén kiépíthető a többkártyás CrossFire X grafikus konfiguráció is. A további bővítőkártyáknak egy darab hagyományos PCI slot áll rendelkezésre, a rendszermemóriát pedig hat darab DDR3-as aljzatba lehet telepíteni, amik maximálisan 24 GB RAM-ot képesek kezelni háromcsatornás üzemmódban.

A különféle meghajtók számára öt darab SATA II, két darab SATA 3.0 és egy IDE port kínál csatlakozási lehetőséget. Az újdonság felszereltségéből természetesen nem hiányzik az integrált Gigabit Ethernet kontroller, és a 7.1-es HD audiorendszer sem. A hátlapi I/O panelen található egy kombinált PS/2 billentyűzet/egér konnektor, nyolc darab USB 2.0, két darab legújabb generációs USB 3.0, egy eSATA, egy 1394 FireWire, egy optikai és egy koaxiális SPDIF, egy RJ-45 LAN, valamint az előbb említett hangkártya csatlakozói.

A Sapphire Pure Black P67 Hydra szolgáltatásai majdnem teljes mértékben megegyeznek az előbb említett társáéval, viszont már az Intel P67-es chipkészlettel van felszerelve, így az Intel Sandy Bridge névre keresztelt, LGA1155 tokozású, második generációs Core processzorait képes kezelni. A másik lényeges eltérés, hogy a nyomtatott áramkörön helyet kapott a Lucid HydraLogix chip is, aminek köszönhetően a felhasználónak lehetősége van eltérő gyártmányú GPU-kból is többkártyás grafikus konfigurációt kiépíteni, vagyis minden gond nélkül használhat egyidejűleg AMD Radeon és nVidia GeForce videokártyákat is.

Az új Sapphire Pure Black X58 és Sapphire Pure Black P67 Hydra várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.


Két új alaplap a Sapphire kínálatában - 2. kép

7 hozzászólás

Aj Styles

10 éve, 5 hónapja

Sztem ha az ember gépet vesz akk szedjen ösze rá elegendőt és akk az 8 évig biztos jó lesz mi 2003-be vettük a gépet és most fogjuk lecserélni, de most is egy nagyon jót veszünk és ennyi az egész, ha már gépet veszünk nem kell rá sajnálni sés biztos sokáig jó lesz. Legalábbis ez az én véleményem

válasz erre

lacyboy

10 éve, 5 hónapja és 1 napja

Én ugy vagyok vele hogyha valaki gépet vesz ne az alaplapon sporoljon!

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

10 éve, 5 hónapja és 1 napja

[Tiltott felhasználó!]

totyak

10 éve, 5 hónapja és 1 napja

De ránézésre miből állapítod meg, hogy nem lenne megfelelő? Azért mert jóval olcsóbb, mint a többi még nem jelenti feltétlenül, hogy "kehés".
Persze, természetesen van igazság a mondanivalódban, de nem egyszer tapasztaltam már, hogy szinte ugyan olyan felszereltségű lapok között igen nagy árrés tátong.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

10 éve, 5 hónapja és 1 napja

[Tiltott felhasználó!]

totyak

10 éve, 5 hónapja és 1 napja

Na ezek nem lesznek olcsó lapok. Én úgy vagyok vele, hogy pont az alaplap az, amiből felesleges túl drágát venni, főleg ha hosszú időre tervezel egy konfiggal. Hiába az a gép lelke, de egy gyengébb felszereltségű lap is elegendő a mai programoknak, játékoknak.

válasz erre

lacyboy

10 éve, 5 hónapja és 1 napja

Hm jó lap...

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Sándorkolbász profiljamarco profiljagery1113 profiljaXelosz profiljatotyak profiljarDAVE profiljaSándorkolbász profilja