Két túlhajtott HD 7800-as Radeonnal bővült a Gigabyte kínálata

2012. március 18.
2.2301
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Szemmel láthatóan elérkezett az átszabott Radeonok korszaka, ugyanis PowerColor, a HIS és a Sapphire után most a Gigabyte Technology is jelentkezett a saját megoldásaival, amik az Advanced Micro Devices nemrég bemutatott Radeon HD 7850-es és HD 7870-es modelljeire épülnek.

A szóban forgó újdonságok a boltok polcaira Gigabyte GV-R785OC-2GD és GV-R787OC-2GD típusjelzéssel fognak megérkezni, hűtéséről pedig a vállalat WindForce megoldása gondoskodik. A szerényebb teljesítményű modell hűtőrendszere két darab 100 milliméteres (WindForce 2X), míg az erőteljesebb társáé már három darab ventilátorral van szerelve (WindForce 3X), amiket mindkét esetben vaskos hővezető csövekkel egészített ki a cég.

A gyorsítók a 28 nanométeres, GCN architektúrára épülő Pitcairn grafikus feldolgozóval vannak felvértezve, ami a GV-R785OC-2GD esetében 1024 darab Stream processzort és 64 darab TMU-t, míg az nagyobb teljesítményű gyorsítónál már 1280 darab Stream magot és 80 darab textúrázó egységet tartalmaz, viszont mindkét verziónál a 256 bites adatsínen keresztül 2048 MB GDDR5 VRAM-ot képes elérni. Ahogy azt már a modellszámuk is sejteti, az újdonságok GPU órajelei búcsút intettek az AMD referenciaértékeinek, ugyanis a HD 7850 grafikus feldolgozóját 860 MHz-ről 975 MHz-re hangolták át a mérnökök, a páros második tagjánál pedig ez a paraméter 1000 MHz-ről 1100 MHz-re növekedett. A kártyák 256 bites memóriarendszerén nem történt változtatás, vagyis az mindkét verziónál továbbra is az előírt 1200 MHz-es valós frekvencián üzemel, ami 4800 MHz-es effektív teljesítményt eredményez.

A különféle kijelzőknek a hátlapi paneleken egységesen kialakított egy darab Dual-Link DVI-I, egy HDMI 1.4a, valamint két darab mini DisplayPort 1.2 kimenet kínál csatlakozási lehetőséget, a nyomtatott áramkörök AMD CrossFireX csatolófelületének köszönhetően pedig igény esetén minden gond nélkül kiépíthető akár a többkártyás grafikus konfiguráció is.

Az új vezérlőkártyák természetesen rendelkeznek teljes körű DirectX 11.1, OpenGL 4.2 és OpenCL támogatással, de a listát az Advanced Micro Devices már jól megszokott Eyefinity, Stream, AMD PowerPlay, AMD PowerTune, a térhatású megjelenítést garantáló HD3D, valamint a legújabb fejlesztésű AMD ZeroCore Power technológiája teszi teljessé. Az új Gigabyte GV-R785OC-2GD és GV-R787OC-2GD várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre sajnos nem közöltek információt.

Két túlhajtott HD 7800-as Radeonnal bővült a Gigabyte kínálata - 2. kép

4 hozzászólás

skyman

9 éve, 4 hónapja és 8 napja

Úgyis új video kártya állja a helyét, ez úgy tetszene is.

válasz erre

DoubleW

9 éve, 4 hónapja és 8 napja

Ennyi grafikus kártya és egyiket se bírom megvenni Szörnyű!

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

9 éve, 4 hónapja és 8 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

9 éve, 4 hónapja és 8 napja

Én vagyok hülye hogy őgy gondolom ez a széria már lefutott? Vagy nem vagyok képben.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaManiac profiljamarco profilja