Két kijelzővel szerelt laptopról vizionálnak az Intel emberei

2014. szeptember 11.
1.6521
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Számos olyan termék van jelenleg is a piacon, mely egynél több kijelzővel van felszerelve, ám a hordozható számítógépek piacán eddig ez nem igazán volt bevett szokás, az Intel azonban egy új irányt vizionál.
Advertisement

Egy új prototípust ugyanis két kijelzővel szereltek fel, így a normál képernyő mögött, a külső borításon egy második megjelenítőt is láthatunk. Erről a kijelzőről azt kell tudni, hogy méretében természetesen kisebb, mint az alap megjelenítő, valamint E Ink technológiát alkalmaz.

Ez a kettő észrevétel egyértelműen utal arra, hogy nem éppen a még jobb multimédiás élmények miatt merült fel ez az ötlet, hiszen nagy szerepet kapott az energiatakarékosság is. A külső megjelenítő konkrét feladatot nem kapott az Intel embereitől, így több lehetséges hasznosítási mód is felmerült. Készenléti módban megjeleníthetné például a friss értesítéseinket, leveleinket, vagy akár szimplán díszítő elemként is funkcionálhatna.

Az ötlet mindenesetre igen érdekes és látszik rajta, hogy több valóban hasznos funkciója is lehet egy ilyen második kijelzőnek. Azt egyelőre nem tudni, hogy a nagy gyártók miként fogadják majd ezt az ötletet, de elképzelhető, hogy néhány éven belül több ilyen masina is piacon lesz majd.
5 hozzászólás

ENCELADUS

10 éve, 4 hónapja és 3 napja

Van egy hátránya. Lehúzza az aksit

válasz erre

mnorbi

10 éve, 4 hónapja és 3 napja

Nekem tetszik az ötlet, van benne lehetőség. mosolygó smiley

válasz erre

Ravor

10 éve, 4 hónapja és 3 napja

Hmm nemtudom, ez így olyan furaröhögő smiley

válasz erre

Bvektor

10 éve, 4 hónapja és 4 napja

Elég érdekesen néz ki. Az ilyen laptop/tablet hibridekből nekem még mindig a legjobban a Sony multi-fit megoldása tetszik. Nincs levehető billentyűzet, és nem is a billentyűzetre teszed az egészet.

válasz erre

totyak

10 éve, 4 hónapja és 4 napja

Szerintem nagyon nem illik oda, de ha már eink, akkor esetleg könyvolvasóként hasznosítható.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
totyak profiljaManiac profiljamarco profilja