Két új Xbox-konzolon is dolgozhat a Microsoft, az egyik olcsó lehet és a streamre koncentrálhat

2018. július 24.
1.4091
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Izgalmas pletykák láttak napvilágot a Microsoft kapcsán meglepően jól értesült Thurrott magazin jóvoltából arról, hogy a redmondi óriás nem egy, hanem rögtön két új Xbox-konzollal is készül a következő generációra.

Ez egyrészt biztonsági lépés is lehet a részükről - hiszen ki tudja, merre mozdul az iparág -, másrészt pedig logikai döntés, lévén az Xbox One X-nél erősebb hardverrel ellátott hagyományos új masina mellett a pletykák szerint egy olcsóbb gépezet megjelenésére is számíthatunk, ami lényegében hardver nélkül jönne, és a játékok streamelésére koncentrálna.

Utóbbi masinát belső körök állítólag Scarlett Cloud név alatt emlegetik, és bár jóval olcsóbb lesz, mint hagyományos társa, azért egy gyengébb hardver is helyet kaphat benne, méghozzá azért, hogy ezzel egyensúlyozzák ki a válaszidőket, így néhány feladatot helyben végezhet el a gép, de a játékok jelentős részét felhőből streamelhetjük majd.

A pletykák máris szóba hoztak egy a szolgáltatást megtámogató előfizetéses rendszert, de amíg a Microsoft nem erősíti meg a híreket, addig ne feledjétek, az elhangzottak csak pletykának tekinthetők.
6 hozzászólás

totyak

6 éve, 2 hónapja

Már a mostani generáció alatt arról lehetett hallani, hogy valóban esélyes, hogy a következő masinák már optikai meghajtó nélkül jönnek és csak storeból letölthető játékok lesznek, vagy egyenesen felhőből szedik a játékot. Nekem egyik megoldás sem tetszik. Konzolnak az én szememben nagy előnye, hogy a megunt játékomat eladhatom, elcserélhetem másikra. PC-n ez ugye már rég nem így van sajnos. Az viszont tény, ha csak felhő alapú lenne a dolog, valószínűleg a konzol warez nullára csökkenne.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

6 éve, 2 hónapja és 1 napja

[Tiltott felhasználó!]

Mordorer

6 éve, 2 hónapja és 1 napja

Már megint érdekes koncepcióik vannak...

válasz erre

rDAVE

6 éve, 2 hónapja és 1 napja

Mindenki azt mondja a stream a jövő, szóval egyáltalán nem hülyeség. Ha nem is fogy jól, akkor is jó teszt lesz nekik.

válasz erre

WarriorAutobot

6 éve, 2 hónapja és 1 napja

Ha a világ legerősebb konzolja se váltotta meg a világot akkor a gyengébb modell miért tenné ezt?

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

6 éve, 2 hónapja és 1 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaiPet profiljaManiac profilja