Készülnek a gyártók a kétféle DVD formátumra

2006. március 06.
1.6581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A fénymásolóiról és nyomtatóiról ismert japán Ricoh Bluray és HD DVD írható lemezeket egyaránt szándékozik forgalmazni, az LG-ről pedig felröppent az a hír, hogy egy mindkét formátumot kezelni tudó lejátszón dolgozik.

A Ricoh Bluray BD-R írható lemeze 25 GB-os és a négyszeres írási sebességet is támogatja, a 15 GB-os HD DVD-R szintén írható termék pedig társánál valószínűleg valamivel kevesebbe kerül majd. A Ricoh kéklézeres optikai lemezek egyelőre csak mintadarabok, a sorozatgyártást az év második felére, az új platformokon alapuló lejátszók megjelenésének idejére tartogatják.

Amióta egyre nyilvánvalóbb, hogy a Bluray és a HD DVD legalábbis egy darabig egymás mellett fog létezni a piacon, több gyártóval kapcsolatosan is lábra kaptak már olyan híresztelések, miszerint hibrid lejátszókat terveznek forgalomba hozni. Elsőként a Samsung utalt erre még tavaly ősszel, később azonban visszalépett az elképzeléstől. A legújabb hír az LG egy meg nem nevezett belső vállalati informátorától szerezett értesülésre hivatkozva állítja, hogy a cég nyár végén, vagy ősz elején dobna piacra egy mindkét kéklézeres optikai lemeztípust lejátszani képes készüléket. Ez minden bizonnyal praktikus ötlet, bár a legjobb megoldás változatlanul a két formátum mielőbbi egységesítése volna.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
VaPe profiljaGnoresz profiljaBotyi profiljaKisember001 profiljaKisember001 profilja