Készül az Unika új Radeon HD 5570-es gyorsítója

2010. január 04.
1.8201
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A napokban felröppent hírek szerint az Unika újabb taggal készül kibővíteni a grafikus gyorsítóinak termékkínálatát.

A kiszivárgott információk alapján a készülő újdonság az Advanced Micro Devices eddig még be nem jelentett ATI Radeon HD 5570-es modelljére épül, ami a legújabb DirectX 11 támogatású videokártyák belépő szintjét fogja képviselni. Az Unika Radeon HD 5570 hűtéséről egy dupla kártyahelyet elfoglaló, hagyományos felépítésű hűtőtrendszer gondoskodik.

Az új gyorsítókártya a 40nm-es gyártástechnológiával előállított Redwood grafikus feldolgozóval van építve, ami 400, illetve egyes források szerint 320 darab stream processzorral van felvértezve, és a GPU egy 128bit-es interfészen keresztül éri el az 1024MB GDDR3 RAM-al ellátott memóriarendszert. A grafikus processzor sebességét 650MHz-re hangolták be, a videomemória pedig az 1800MHz-es effektív frekvencián üzemel. Az újdonság hátlapi paneljén egy D-Sub VGA, egy DVI és egy HDMI kimenet kapott helyet. A kártya a működéshez szükséges energiát kizárólag a PCI Express sloton keresztül kapja, ugyanis a kiszivárgott képek alapján a nyomtatott áramkör nincs felszerelve tápcsatlakozóval, de sajnos az ATI CrossFireX interfész is hiányzik róla, így a többkártyás grafikus konfiguráció kiépítése sem lehetséges. Az új Unika Radeon HD 5570 várhatóan még ebben a hónapban meg fog jelenni az üzletek kínálatában, mégpedig 100$ alatti áron.

Készül az Unika új Radeon HD 5570-es gyorsítója - 2. kép

3 hozzászólás

richie8

7 éve, 7 hónapja és 3 napja

Milyen pici más 5ezres szériás radeonhoz képest Ém erről az unika-ról még sosem hallottam. Elég gyengécske am, se CrossFire, se bitang gépezet, és az árat is sokallom.

válasz erre

Vendég

11 éve, 6 hónapja és 9 napja

ez durva lesz.

válasz erre

Hori a (hun)

11 éve, 6 hónapja és 9 napja

Nem tudtam, h mi hiányozhat az első képről ami miatt oan furán néz ki... Aztán elolvastam és az Ati CrosFireX hiányzik róla De sztem nem nagy szükség lesz rá idén, mert a teljesítménye nem rossz...

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljadrift3r91 profiljaManiac profiljagery1113 profilja