Készül az MSI új P55-GD85 alaplapja

2009. december 12.
1.8361
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A napokban felröppent hírek szerint a patinás hírnevű Micro Star International újabb taggal készül kibővíteni az alaplapjainak termékkínálatát.

A kiszivárgott információk alapján a készülő újdonság MSI P55-GD85 típusjelzéssel fog felbukkanni az üzletek kínálatában, és ahogy azt már a modellszáma is sugallja, az újdonság az Intel P55 chipkészlet köré épül, tehát az Intel legújabb LGA1156 tokozású központi feldolgozókat képes fogadni, amikhez természetesen már kétutas DDR3 rendszermemória támogatást is kínál.

Az új MSI P55-GD85 a grafikus gyorsítók részére két darab 16X-os PCI Express foglalattal van felvértezve, így lehetőség van akár a többkártyás nVidia SLI vagy az ATI CrossFireX konfiguráció kiépítésére is. A további bővítőkártyáknak két darab 1X-es PCI Express és két darab hagyományos PCI slot kínál helyet, a rendszermemóriát pedig négy darab DDR3-as aljzatba telepíthetjük, amik maximálisan 16GB RAM-ot képesek kezelni, akár a 2133MHz-es frekvencián is. Az adattárolók számára egy PATA, hét darab SATA II és két darab SATA 3.0 port kínál csatlakozási lehetőséget. Az új alaplap felszereltségéből természetesen nem hiányzik a 7.1-es hangkártya és a dupla Gigabit Ethernet vezérlő sem.

A hátlapi I/O panelen található egy PS/2 billentyűzet és egy egér, egy 1394 FireWire, egy optikai és egy koaxiális SPDIF, öt USB 2.0, két USB 3.0, egy eSATA/USB 2.0, két RJ-45 LAN, valamint az előbb említett audiorendszer csatlakozói. A megfelelően stabil működést és túlhajtást a 8+2 fázisú DrMOS tápellátás, és a gyártó OC Gene technológiája biztosítja. Az MSI P55-GD85 várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre sajnos nincs információ.
1 hozzászólás

richie8

7 éve, 7 hónapja és 6 napja

1156, 4 DDR3 RAM 2133 MHz-ig (igaz csak 16GB támogatott...), 2 db PCI-E. igazán tetszetős alaplap, és a szolgáltatások sem utolsók. Már csak egy jó ár, és tuti a siker

válasz erre

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

iPet profiljaMarduk profiljanurbanu profiljaWickedSick profilja