Készül az MSI legújabb P55M-GD45 alaplapja

2009. szeptember 02.
2.0161
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A napokban felröppent hírek szerint a patinás hírnevű Micro Star International újabb alaplappal készül kibővíteni a termékkínálatát.

A kiszivárgott információk alapján a készülő újdonság microATX kialakítással rendelkezik, és MSI P55M-GD45 típusjelzéssel fog megjelenni a boltok polcain. Mint ahogy azt már az modellszámból is sejthetjük, az új alaplap az Intel P55-ös chipkészlet köré épül, tehát az Intel legújabb LGA1156 tokozású központi feldolgozók fogadására van felkészítve, természetesen DDR3 rendszermemória támogatással párosítva.

Az MSI P55M-GD45 a grafikus gyorsítók számára két darab 16X-os PCI Express foglalatot kínál, így lehetőség van akár a kétkártyás ATI CrossFireX vagy az nVidia SLI konfiguráció kiépítésére is. A további bővítőkártyáknak egy 1X-es PCI Express, és egy hagyományos PCI slot áll rendelkezésre, a rendszermemóriát pedig négy darab DDR3-as aljzatba telepíthetjük. Az adattárolókat egy floppy, egy PATA, és hat SATA II portra lehet csatlakoztatni. Az alaplap felszereltségben természetesen szerepel a már jól megszokott Gigabit LAN vezérlő, és a 7.1-es audiorendszer is. A hátlapi I/O panelen található egy PS/2 billentyűzet és egy egér, egy 1394 FireWire, tíz USB 2.0, egy RJ-45 LAN, két eSATA, valamint a fent említett hangkártya csatlakozói. A készülő újdonság kínálatából persze nem hiányzik az Active Power Switching (APS), a Winki 2.0, és az OC Gene technológia sem. Az MSI P55M-GD45 várható megjelenési idejéről egyelőre még nincs információ, de egyes források szerint 125 euró alatti áron lehet majd hozzájutni.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 11 napja

Az alatti ár jónak hangzik, egy komolyabb felhasználó igényeinek tökéletesen megfelel. Az MSI szolgáltatásai sem utolsók. Ráadásul ezen még van PATA port, sajnálom, hogy a mostani lapokról már leszedték wtf smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja