Készül az MSI legújabb Lightning gyorsítója

2009. december 17.
1.6741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A legfrissebb hírek szerint az elsőrangú termékeiről ismert Micro Star International újabb taggal készül kibővíteni a grafikus gyorsítóinak kínálatát.

A kiszivárgott információk sajnos nem térnek ki az újdonság minden részletére, de a főbb paramétereire így is fény derült. A készülő videokártya az Advanced Micro Devices új Radeon HD 5870-es modelljére épül, és a gyártó nagy hírű Lightning szériás gyorsítókártyái közé tartozik. Külföldi források szerint a hűtésről, az MSI nagy teljesítményű Twin Frozr II megoldásának mintájára készített hűtőrendszer gondoskodik.

Az érkező Lightning videokártya egy teljes egészében egyedi tervezésű nyomtatott áramkörre épül fel, ami a standard kialakításnál magasabb külsőt kölcsönöz az újdonságnak. A grafikus feldolgozó stabil működését és túlhajthatóságát egy 12 fázisú tápellátás biztosítja, a videomemóriához pedig 3 fázis társul. A grafikus processzor és a memóriarendszer órajeleiről sajnos egyelőre semmiféle információ nem érkezett, de a sorozat korábbi tagjaihoz hasonlóan valószínűleg ezek a paraméterek is jóval az AMD referencia értékei fölé lesznek hangolva.

A működéshez szükséges plusz energiát a gyorsító két darab, nyolc érintkezős PCI Express tápcsatlakozón keresztül kapja. Az egyetlen kiszivárgott kép tanulsága szerint, az új Lightning csatlakozói megegyeznek a standard változatéval, vagyis a hátlapi panelen két darab DVI, egy HDMI és egy DisplayPort kimenet kapott helyet, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik a már jól ismert ATI CrossFireX csatolófelület sem, így kiépíthető akár a többkártyás grafikus konfiguráció is. Az újdonságról sajnos több információ nem érkezett, de a januári CES rendezvényen remélhetőleg a hiányzó részletekre is fény fog derülni.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 5 napja

Sajnos nem túl sok mindent árulnak el a lightning-ról, de a twinfrozr II már magában egy jó előjelnek minősül röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja