Készül az Asus új P7H55-M Pro alaplapja

2009. december 17.
2.1541
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A napokban felröppent hírek szerint a patinás hírnevű Asus újabb taggal készül kibővíteni az alaplapjainak termékpalettáját.

A kiszivárgott információk alapján a készülő újdonság Asus P7H55-M Pro típusjelzéssel fog megjelenni a boltok polcain, és ahogy azt már a modellszáma is sugallja, az alaplap az Intel H55-ös chipkészlet köré épül, tehát az Intel legújabb 45nm-es és az érkező 32nm-es LGA1156 tokozású központi feldolgozók fogadására lett kihegyezve, amik mellé már természetesen DDR3 rendszermemória támogatás is társul.

A microATX kialakítású Asus P7H55-M Pro a grafikus gyorsító részére mindössze egyetlen 16X-os PCI Express foglalattal van felszerelve, a további bővítőkártyáknak pedig egy 1X-es PCI Express és két darab hagyományos PCI slot áll rendelkezésre. A rendszermemóriát négy darab DDR3-as aljzatba lehet telepíteni, amik maximálisan 16GB RAM-ot képesek kezelni, akár a túlhajtott 2133MHz-es frekvencián is. Az adattárolók számára egy PATA és hat darab SATA II port kínál csatlakozási lehetőséget. Az újdonság felszereltségéből persze nem hiányzik a beépített Gigabit Ethernet vezérlő és a 7.1-es hangkártya sem.

A hátlapi I/O panelen található egy PS/2, egy D-Sub VGA és egy DVI, egy HDMI, hat USB 2.0, egy RJ-45 LAN, egy optikai SPDIF, valamint a fent leírt audiorendszer csatlakozói. Az alaplap már el van látva a cég TurboV, Turbo Key, GPU Boost és az Express Gate technológiájával is. Az új Asus P7H55-M Pro pontos megjelenési idejéről egyelőre sajnos nincs információ, de egyes források szerint 112 euró körüli áron lehet majd hozzájutni.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 5 napja

112 ojró körüli ár kissé borsos ahhoz képest, hogy SLI vagy Crossfire technológia sincs támogatva wtf smiley Egyébként rendben van az alaplap minden más tekintetben.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja