Készül az Asus legújabb RoG Ares videokártyája

2010. február 25.
1.8921
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Körülbelül egy hónapja érkeztek az első híresztelések, miszerint az Asus az RoG Mars (Republic of Gamers) névre keresztelt grafikus gyorsítója után egy újabb egyedi fejlesztésű videokártyát készít műhelyében, de a mai napon már az újdonság technikai paramétereire is fény derült.

Az új kártya szintén a RoG szériába fog tartozni, az üzletek kínálatában pedig Asus RoG Ares típusjelzéssel fog felbukkanni. A sorozat készülő tagját két darab ATI Radeon HD 5870 GPU-val szerelik, és lényegében az ATI Radeon HD 5970-es gyorsító egyedi tervezésű, gyárilag túlhajtott változata lesz.

Az Ares hűtéséről, egy az Asus által kifejlesztett nagyméretű hűtőrendszer gondoskodik, ami a kiszivárgott adatok szerint maximális teljesítmény mellett is mindössze csak 37dB zajszintet produkál. A két grafikus feldolgozó egyenként 1600 darab stream processzort tartalmaz, a sebességüket pedig 850MHz-re hangolták be a mérnökök. A nyomtatott áramkör 4GB GDDR5 VRAM-al van felvértezve (2GB mindegyik GPU-nak), amik az 1200MHz-es frekvencián üzemelnek (4800MHz-es effektív teljesítmény). Az előzetes mérések alapján az Asus új videokártyája X14104 pontot teljesít a 3DMark Vantage teszt alatt, és ez 28,2%-al jobb érték, mint a jelenleg legerősebbnek számító ATI Radeon HD 5970 eredménye.

A nagy teljesítménynek természetesen megvan az ára is, ugyanis a gyorsító tápellátásáról két darab nyolctűs, valamint egy darab hattűs PCI Express tápcsatlakozó gondoskodik, ami nem csekély energiafogyasztásról árulkodik. Az új Asus RoG Ares megjelenési idejéről és áráról egyelőre még nincs információ, de a gyártó RoG Mars modelljéhez hasonlóan várhatóan csak limitált példányszámban fog felbukkanni a boltok polcain.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 3 napja

Láttam már róla egy bemutató videót másik IT-vel foglalkozó oldalon, eszméletlen mikre nem képes játékügyileg az Ares. Stílusos csomagolása is van a szépség és az erő mellett, ha jól emlékszem egy kofferben érkezik a leendő gazdájához röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja