Készül az ASRock új P55 Extreme 4 alaplapja

2010. július 09.
2.3111
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A napokban felröppent híresztelések szerint az ASRock hamarosan egy új fejlesztésű alaplapjáról rántja le a leplet.

A kiszivárgott információk alapján a készülő újdonság standard ATX kialakítással rendelkezik, az üzletek kínálatában pedig ASRock P55 Extreme 4 típusjelzéssel fog felbukkanni. Ahogy arról már a modellszáma is árulkodik, az alaplap az Intel P55-ös chipkészlet köré épül, vagyis az Intel LGA1156 tokozású Core i3, Core i5, valamint Core i7 központi feldolgozók fogadására van felkészítve.

Az ASRock P55 Extreme 4 a videokártyák részére két darab 16X-os PCI Express 2.0 slottal van felvértezve, így igény esetén kiépíthető akár a kétkártyás nVidia SLI vagy ATI CrossFireX grafikus konfiguráció is (két gyorsító használatakor 8X/8X). A további bővítőkártyáknak három darab 1X-es PCI Express és két darab hagyományos PCI foglalat áll rendelkezésre, a rendszermemóriát pedig négy darab DDR3-as aljzatba lehet telepíteni, amik maximálisan 16GB rendszermemóriát képesek kezelni, akár a túlhajtott 2600MHz-es frekvencián is. A különféle meghajtóknak egy floppy, egy PATA, hat darab SATA II, valamint négy darab SATA 3.0 port kínál csatlakozási lehetőséget.

Az új alaplap felszereltségéből természetesen nem hiányzik a már alapfelszereltségnek tekinthető Gigabit Ethernet vezérlő, és az integrált 7.1-es hangkártya sem. A hátlapi I/O panel pontos kiosztása még nem ismert, annyi mindenesetre már bizonyos, hogy a kínálatában szerepel két darab legújabb generációs USB 3.0 konnektor, amiknek számát kivezetés segítségével négyre bővítheti a felhasználó. A megfelelően stabil működést és túlhajtást egy 8+2 fázisú tápellátás garantálja. Az új ASRock P55 Extreme 4 várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre sajnos nincs információ.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 1 napja

Az asrock néha a semmiből bukkan fel legújabb kreálmányaival, és igen erős hardvert vonultat fel. Ebben is minden megtalálható, amit manapság el lehet várni egy alaplaptól.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljaKisember001 profiljamarco profilja