Készül a Scythe legújabb Setsugen VGA hűtője

2009. június 25.
1.6511
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A napokban felröppent hírek szerint a kiváló hűtőrendszereiről ismert Scythe, újabb grafikus kártyákra kihegyezett hűtést készül piacra dobni.

A kiszivárgott információk alapján a készülő újdonság Scythe Setsugen típusjelzéssel fog megjelenni a boltok polcain, és különlegessége, hogy ez az első hűtőrendszer a gyártó kínálatában ami már fel van készítve az nVidia GeForce GTX 260-as gyorsítókártya hűtésére. Az hírek sajnos elég szűkszavúak, de az újdonság főbb paramétereire így is fény derült.

Az új Scythe Setsugen mindössze 390g-os súllyal büszkélkedhet, a felépítése pedig nagyban hasonlít a központi feldolgozókhoz készített Sythe Mugen 2 rendszerére. A grafikus processzor felületével egy rézből készült hűtőalap érintkezik, amiből a felgyülemlett forróságot négy darab 6mm-es hővezető cső szállítja el a nagy felületű alumínium hűtőlamellákhoz. A folyamatos légáramlásról egy a hűtőlamellák belső felületébe süllyesztett 120mm-es Slip Stream ventilátor gondoskodik, ami a mindössze 12mm-es vastagsággal rendelkezik. A ventilátor elhelyezésének és méreteinek köszönhetően a hűtőrendszer alkalmazható a többkártyás nVidia SLI konfigurációknál is. A készletben természetesen mellékelve vannak a GeForce GTX 260-as videokártyák NVIO chipjéhez és feszültségszabályzó rendszeréhez tervezett hűtőbordák is. A Scythe Setsugen további paraméterei egyelőre nem derült fény, valamint várható megjelenési ideje és ára is ismeretlen.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja