Készül a PowerColor legújabb Radeon HD 4750-es gyorsítója

2009. augusztus 15.
2.8701
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A napokban felröppent hírek szerint az Advanced Micro Devices kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert TUL Corporation (PowerColor) újabb taggal készül kibővíteni a videokártyái termékkínálatát.

A kiszivárgott információk szerint a készülő újdonság az AMD ATI Radeon HD 4750-es modelljére épül, ami valójában az ATI Radeon HD 4770 RV740-es grafikus processzorával van felvértezve, csak az órajelei vannak a megszokottnál alacsonyabb értékre hangolva.

Az érkező gyorsítókártya egy egyedi tervezésű nyomtatott áramkörrel, és egy 3+1 fázisú tápellátással büszkélkedhet, a hűtéséről pedig az Arctic Cooling műhelyéből kikerült dupla kártyahelyet elfoglaló hűtőrendszer gondoskodik. A PowerColor Radeon HD 4750 40nm-es RV740-es grafikus feldolgozójának sebességét 730MHz-re állították be, az 512MB RAM-al ellátott 128bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig a 800MHz-es frekvencián üzemel (3200MHz-es effektív teljesítmény). A videokártya hátulján egy DVI, egy D-Sub VGA, és egy HDMI kimenet lett elhelyezve, de a nyomtatott áramkörön megtalálható a már jól megszokott ATI CrossFireX csatolófelület is, így lehetőség van akár a többkártyás CrossFireX konfiguráció kiépítésére. Az újdonság kínálatban természetesen továbbra is szerepel a teljes körű DirectX 10.1 támogatás, valamint az ATI dinamikus geometriai gyorsító, Unified Video Decoder 2 (UVD 2), Avivo, és PowerPlay technológiája. A PowerColor Radeon HD 4750 várható megjelenési idejéről egyelőre még nincs információ, de egyes források szerint 80$ körüli áron lehet majd hozzájutni.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 14 napja

Bőven elég a kártya az átlag felhasználónak, a 3200 MHz elindít mindent, amit piacra dobtak. A DX is fejlődött, kiváncsi vagyok melyik lesz az első 11-es VGA. A formatervezés most annyira nem fogott meg, de kinek mi tetszik röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja