Készül a Gigabyte legújabb HD 5870-es gyorsítója

2010. január 15.
2.2571
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A napokban felröppent hírek szerint a patinás hírnevű Gigabyte Technology újabb taggal készül kibővíteni a grafikus gyorsítóinak termékpalettáját.

A kiszivárgott információk alapján a készülő újdonság az ATI Radeon HD 5870-es modellre épül, és a gyártó Super Overclock szériájába tartozik, az üzletek kínálatában pedig Gigabyte GV-R587SO-1GD típusjelzéssel fog felbukkanni. Az új kártya hűtéséről egy egyedi tervezésű, dupla kártyahelyet elfoglaló rendszer gondoskodik.

A Gigabyte által alkalmazott hűtőrendszer négy darab hővezető csővel, valamint két darab nagy teljesítményű 90mm-es ventilátorral van felszerelve. Ahogy az már a gyártó Super Overclock sorozatú gyorsítóitól megszokhattuk, a Gigabyte GV-R587SO-1GD órajelei is búcsút intettek a referencia értékeknek, ugyanis a mérnökök a grafikus feldolgozó sebességét 850MHz-ről 1000MHz-re hangolták át, az 1024MB RAM-al épített 256bit-es GDDR5 memóriarendszer frekvenciáját pedig 1200MHz-ről 1300MHz-re emelték (5200MHz-es effektív teljesítmény). A videokártya hátlapi paneljén két darab DVI-I, egy HDMI és egy DisplayPort kimenet kapott helyet, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik a már jól ismert ATI CrossFireX csatolófelület sem, így kiépíthető akár a többkártyás grafikus konfiguráció is.

A készülő újdonság természetesen rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenCL támogatással, de a felszereltségében megtalálható még az ATI Stream, az AVIVO HD, az ATI PowerPlay, valamint a legújabb Eyefinity technológia is. Az új Gigabyte GV-R587SO-1GD várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre sajnos nincs információ.
2 hozzászólás

richie8

7 éve, 9 hónapja és 22 napja

Hű azt a mindenit, ez egy brutális kártya, brutális ventikkel és hűtőrendszerrel. A Gigabyte-nak mindig sikerül elérzékenyítenie 5,2 GHz effektív, ezen tátva maradt a szám.

válasz erre

Hori a (hun)

11 éve, 8 hónapja és 16 napja

Ennek egyáltalán van ellenfele aki leveri?

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Elisorne profiljarDAVE profiljaManiac profiljaSándorkolbász profilja1000feri profilja